Hava Durumu

Öldürdüklerini televizyondan öğrenmişler

Bursa’da arkadaşlarıyla mangal yaparken maganda kurşununun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden İhsan Tunçay’ı vuranlar yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öldürdüklerini televizyondan öğrenmişler

Merkez Yıldırım ilçesi Kaplıkaya Mahallesi Kaplıkaya Isıtma Merkezi yakınlarına giden İhsan Tunçay, bir süre önce tahliye olduğu cezaevinden bir arkadaşının selamını iletmek için tanımadığı 7 kişi ile bir araya geldi.

Mangal yapan İhsan Tunçay’ın bulunduğu yerin yakınlarından otomobille geçen 3 kişi, rastgele havaya ateş etmeye başladı. İhsan Tunçay’ın da içerisinde bulunduğu grup ateş eden kişilere seslenerek, "Neden ateş ediyorsunuz? Burada biz varız, oturuyoruz" dedi, ancak zanlılar bir süre sonra tekrar ateş etti.

Bu esnada kurşunlardan biri İhsan Tunçay'a isabet etti. Göğsünden yaralanan Tunçay, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Olayın ardından soruşturma başlatan Bursa polisi, olay yeri ve yakın güzergahlardaki çok sayıda MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı; yaklaşık 800 aracı kontrol etti. Soruşturmayı derinleştiren polis, olaydan sonra zanlıların bindiği otomobilin bir rentacar şirketinden kiralandığını, zanlıların Gürkan S. (22), Muhammed A. (23) ve Fehmi S. (33) olduğunu tespit etti.

PLAN YAPTILAR

İhsan Tunçay’ın öldüğü haberlerini televizyondan izleyen 3 zanlı, olayın seyrini değiştirmek için silahı Yıldırım ilçesinde ikamet eden Ç.P. isimli kişiye verdi. Zanlılar daha sonra ankesörlü telefondan polisi arayıp Tunçay’ın ölüm olayına karışan silahın Ç.P.’de olduğunu söyleyerek adres verdi. Bunun üzerine Ç.P.’nin evine baskın yapan polis, İhsan Tunçay’ın ölümüne sebep olan silahı ele geçirdi.

Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro ekipleri, Ç.P.'nin silahları H.D ve S.B. isimli şahıslardan aldığını, bu kişilere de silahları olayın faili olan Gürkan S., Muhammed A. ve Fehmi S.'nin satmaları için verdiğini belirledi. Yıldırım ilçesinde bir restoranın sorumlu müdürü olduğu tespit edilen Gürkan S. ile yanında çalışan garsonlar Muhammed A. ve Fehmi S., Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi’nde saklandıkları bir pasajda gözaltına alındı. 2 silahın kullanıldığı olayda İhsan Tunçay’a isabet eden kurşunun Gürkan S.’ nin kullandığı tabancadan çıktığı belirlendi. Zanlıların, ifadelerinde cinayeti televizyondan öğrendiklerini, bunun ardından paniğe kapılıp böyle bir yola başvurduklarını söyledikleri öğrenildi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 zanlı adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.