Hava Durumu

Öldüren senet!

Antalya merkezli 4 ilde yapılan operasyonla,11 kişilik tefeci çetesi çökertildi. Geçen yıl siyanürle toplu intihar eden aileyi ölüme sürükleyen 350 bin liralık senet, örgüt lideri Kazım Evren'in işyerinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2020 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öldüren senet!

Antalya merkezli 4 ilde düzenlenen tefeci çetesi operasyonu, geçen yıl meydana gelen ve bir ailenin yok oluğu siyanürle toplu intihar vakasını yeniden gündeme getirdi. 11 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, aileyi intihara sürükleyen 350 bin liralık senet, örgüt lideri Kazım Evren'in işyerinde bulundu.

Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre yazılım işi yapan Selim Şimşek (39), tefeciden aldığı borçlarını ödeyemeyince, geçen yıl kasımda, eşi Sultan Şimşek (38), çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'i (5) siyanürle öldürdükten sonra, kendisi de siyanürle intihar etti. Geride bıraktığı 2 sayfalık mektupta ise maddi sıkıntı çektiğini anlatan Şimşek, ayrıca belediyede çalışan 3 bürokratı da "iş verme" koşulu ile 450 bin lirasını almakla suçladı.

Şimşek, S.A. ve F.P.'nin yargılanmasını isteyerek mektupta, "Bu iki isim, 4 kişinin ölümünden direkt sorumludur" dedi. Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla, bürokratlar S.A. ile F.P. ile parayı almada aracılık yaptığını iddia ettiği R.A. hakkında soruşturma başlatıldı. Delilleri toplayan polis, Antalya merkezli 4 ilde düzenlediği operasyonda, örgüt lideri Kazım Evren, yönetici Cahit Ülkü, örgüt üyeleri Levent Ülkü, Ali Sinan İncesu, Ekrem Çiftçi ve Halil Akıskalı ile azmettirici Firkan Kurban, örgüte yardım eden Muhammet Sarıca, Ömer Şahin Sönmez ve Yusuf Karaağaç ile ismi öğrenilemeyen bir şüpheli gözaltına alındı.

İKİ METRELİK PİTON

Ülkü'nün işyerinde yapılan aramada, Selim Şimşek'i ailesiyle birlikte siyanürle intihara sürükleyen 350 bin liralık senet de ele geçirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, senet ile elebaşının ofisinde özel kafeste beslediği, mağdurları korkutmak amacıyla kullandığı, yurda yasa dışı yollara sokulmuş, 2 metre uzunluğundaki piton ele geçirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.