Hava Durumu

Öldürülen 363 kadın unutulmadı!

Beltaş Beşiktaş Belediyesi A.Ş. dikkat çekici bir toplumsal farkındalık projesine imza attı. Kadın cinayetlerine ve şiddete karşı dikkat çekerek yeni cinayetlerin önüne geçmek için #363Kadın adlı farkındalık projesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öldürülen 363 kadın unutulmadı!

Proje kapsamında, 2018'in ilk 10 ayında erkek şiddetiyle hayatını kaybeden 363 kadının sadece bir rakam değil, hepsinin birer insan olduğuna vurgu yapıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen farkındalık çalışması ile milyonlarca insan bilgilendirilerek bu büyük soruna dikkat çekildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan alınan veriler, ilçedeki binlerce noktada kamuoyuyla paylaşıldı. Otobüs duraklarından iskelelere, billboardlardan raketlere, apartman kapılarından trafik ışıklarına kadar her yere 363 sayısının olduğu afişler yerleştirildi, broşürler dağıtıldı, sosyal medyada filmler yayınlandı. Beltaş, 363 kadının şiddet kurbanı olduğu mesajını Beşiktaş'tan tüm ülkeye yaydı.

"363 sadece bir sayı değildir"

Projeyi yürüten Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Akpek: "Beltaş olarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 2018 yılının ilk 10 ayında öldürülen kadınlara dikkat çekmek amacıyla ilçemizin her yerinde 363 sayısını görünür kıldık. Medyanın bilmediği, bizim ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun ulaşamadığı başka cinayetlerin olduğunu da düşündüğümüzde önümüzde korkunç bir tablo var. 363 sadece bir sayı değildir. Amacımız da yaşamların rakamlarla ölçülemeyeceğini, Beşiktaş'tan tüm şehre ve hatta tüm ülkeye ilan etmek."

Akpek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kadınlar kendi hayatına dair karar vermek isterken, 'bu hayatta ben de varım' derken en yakınları tarafından darp edilerek, işkencelerle öldürülüyor. Cinsiyet ayrımcılığını meşru kılan söylem ve politikaların bir sonucu olan bu cinayetler önlenemediği gibi, her yıl daha fazla kadının yaşamını yitirmesine neden oluyor. Nitekim, kadına yönelik şiddet ve cinayet vakalarındaki artış son derece kaygı verici boyutlara ulaşmış durumda. Her yıl yüzlerce cinayetin işlendiği ülkemizdeki cinsiyet ayrımcılığının, şiddetin ve cinayetlerin son bulması için üzerimizde olan sorumluluğun farkındayız. Bu nedenle kurumumuz, erkek şiddetine bağlı kadın cinayetlerini önlemek ve nihayetinde tamamen sona erdirmek amacıyla çalışmalarına ve kamuoyuyla iletişim kurmanın bütün olanaklarını kullanmaya devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.