Hava Durumu

Ömer Çelik: Sarıklı amiral görüntüsünü kabul etmiyoruz

Sarıklı amiral soruşturmasına yönelik açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, ''Deniz Kuvvetleri'nde böyle bir görüntüyü kabul etmiyoruz'' dedi. Çelik, gri pasaport soruşturmasına yönelik de açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2021 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ömer Çelik: Sarıklı amiral görüntüsünü kabul etmiyoruz

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

DİYARBAKIR ANNELER

Diyarbakır annelerinden 24 aile evladına kavuştu. 595. gününe girildi. Bu dünya tarihinde annelerin evlatlarına kavuşması için yaptıkları en uzun nöbettir. Bütün annelerin evlatlarına bir an evvel kavuşmasını ümit ediyoruz. Bize gönderdikleri tüm selamları mesajları alıyoruz, yakından takip ediyoruz.

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ

Emekli amiraller tarafından yayınlanan siyasete geçmişteki kötü girişimleri hatırlatan bir bildiri olduğunu geçen hafta size anlatmıştım. Yargının devreye girmesinden dolayı konuya girmemiştim. Bu süreç içerisinde AK Parti'yi ima eden Kılıçdaroğlu'ndan ve bazı CHP'li arkadaşlardan kabul edemeyeceğimiz iddialar oldu. Bu metnin değiştirilmesinde ya da gece yayınlanmasında iktidarın sorumlu olduğu yönünde açıklama yaptılar. Baştan aşağı yanlıştır. Eğer bu bildiri değiştirildiyse ya da gece yayınlanması konusunda müdahale olduysa, niçin gece yayınlanır, yayınlanmaz bazı emekli amiraller açıklama yapmaya çalıştı? Eğer gece yayınlanması konusunda bir provokasyon varsa bunu o gece yayınlanır yayınlanmaz, "Ben bu bildirinin arkasındayım" tweeti atan amirallere soracaklar. Bizim eleştirimize karşı "gece uykulu olarak okumuşlar, sabah anlarlar" diye saygısızlık yaparak sahip çıktılar. Kılıçdaroğlu'nda bilgi varsa içeriğine kim müdahale etmiş? Bu son derece yanlış bir iştir, bizim iktidarımızın suçlanması bu eylemi örtmek için bu suçlamalara girişmektedir. Ayrıca bu değiştirildiği bilgisi kim tarafından Kılıçdaroğlu'na gelmiştir. Hemen sahiplenenlerin niye buna sahiplendiği onlara sorulması gereken bir iştir.

DENDİAS'IN ANKARA ZİYARETİ

İstikşafi görüşmelerin kesilmesine neden olan Yunan tarafıydı. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Atina'yı konuşmak için gelmiş.Son derece bağnaz şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir Son sözü yine Dendias'a geldi yine aynı şeye devam etti. Müzakereye gelmiş ama müzakereyi sabote etmiş olarak kayıtlara geçmiş oldu. Bütün dünya bu tavrı görmüş oldu. Dünya ayrıca müzakere isteyen pozitif taraf kim bunu da görmüş oldu. Müzakere isteyen taraf kim, müzakere istemeyen kimlerdir diye. Benim ülkem kendi egemenliğini korumaya muktedirdir. Bu sorunların neden çözülemediği anlaşıldı. Dışişleri Bakanımız gereken cevabı vermiştir. Müzakere sürecini akıllı bir dille biz sürdürmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. Yunanistan Dışişleri Bakanının yaptığı konuşma Yunan iç siyasetine oynamak şeklinde bir krizi göstermektedir. Cumhurbaşkanımız sık sık Avrupalı liderlere, Yunanistan'ın mülteciler konusundaki insanlık dışı tutumunu hatırlatıyor. İlk defa bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden bahsederken ülkesinden değil AB'den bahsettiğini gördük

YUNANİSTAN'IN GÖÇLEMLERE TAVRI

Mülteci botuna yaklaştıktan sonra Yunanistan sahil güvenlik unsuru, mültecilerin üstüne yakmak için benzin döküyor. AB ülkesi bir üyenin yaptığı zalim davranışı durduran milletimizin asil evlatları sahil güvenlik güçlerimizdir. Kalabalık olan mülteci botunu şişlendiğiniz zaman hayatta kalma imkanı vardır. Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Siz demokrasinizi önce Akdeniz sularından kurtarın. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanların üzerine benzin döküp yakıyorsunuz. İnsan hayatına saygı duysunlar. 41 göçmen Türkiye'nin sahil güvenlik unsurları tarafından kurtarılmıştır. AB sürekli olarak biz üyemizin arkasındayız diyor. Bu AB'nin sınırları içerisinde gerçekleşiyor. Buna ne diyorlar? İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'da böyle görüntüler görülmemiş. Vahşi eylemler gerçekleştirdiler. Uluslararası kurumlar ve AB maalesef susuyor.

AFGANİSTAN'A DESTEK

İstanbul'da gerçekleşecek. Afganistan barış süreciyle ilgili daha önce Doha'da bir girişim yapıldı. Afganistan ve Taliban arasında bu görüşmeler gerçekleşecek. Türkiye bir kere daha dünya barışına destek olan bu katılımı düzenleyecektir.

RUSYA - UKRAYNA GERİLİMİ

Rusya'nın sınıra tahkimatı gerilimi artırdı. Bu gerilimin Rusya, Ukrayna ve AGİT arasındaki üçlü temas grubu çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Üzülerek söylüyoruz İsrail yine Gazze'ye saldırıda bulunmuştur. Batı Şeria'da Filistinli siyasetçileri tutukluyor, buna karşı batıdan güçlü bir ses çıkmıyor. Kınamaların İsrail'i etkilemediği ortaya çıktı. Kuşkusuz Filistin'in yanındayız. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumaya, bununla ilgili gereken tavırları almaya devam edeceğiz.

"SARIKLI AMİRAL" SORUŞTURMASI

O görüntüyü doğru ve meşru kabul etmiyoruz. TSK'daki disiplin süreci devam ediyor. TSK'da kendi içinde bunu halledeceğine inanıyoruz. O görüntüye vurgu yaparak, emekli amirallerin bildirisini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bu ikisini birlikte kavga ettirerek nereye varmaya çalıştığınızı biliyoruz. Bununla ilgili atmadığımız adım söz konusu olamaz. Silahlı kuvvetlerin disiplini bizim için son derece önemlidir.

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI

Emekli amiraller bildirisi konusundaki sınıfta kalan tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar. En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi.

SORU - CEVAP

Anayasa çalışmalarıyla ilgili akademisyen arkadaşlar siyasi tartışmaya zemin hazırlıyorlar. O çalışma güçlü bir şekilde devam ediyor. Burada olgunlaştıktan sonra diğer partilerle de konuşacağız. Bu kapı millet adına açık tutulacaktır. Yeni bir anayasa demek ülkenin geleceğe dönük yeni bir yol haritasına sahip olmak demektir.

KKTC'DE KUR'AN KURSU KARARI

Konjonktür hazretleri ve mevzuat efendiye demokrasiyi kurban edemeyiz. Laiklik, Türkiye için toplumsal barış ilkesidir. Laiklik tam anlamıyla uygulanmalıdır. Bu da din ve vicdan hürriyetinin uygulanmasıyla olur. Hiç kimse laikliği din ve vicdan hürriyetine aykırı yorumlayamaz. Aynı acılar niye KKTC'de olsun. Tabii ki Türkiye'nin de atacağı adımlar vardır. Cumhurbaşkanı Tatar da bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla koordinasyonlu şekilde süreci takip etmeye devam edeceğiz. Geçmişte bu Türkiye'de yapıldı bunun aynısının KKTC'ye yapılmasını arzu etmeyiz.

BELEDİYELERE PASAPORT SORUŞTURMASI

Aynı durum muhalefet belediyelerinde de var. Her şeyin şeffaf bir şekilde çıkmasını istiyoruz. Bununla ilgili ne varsa hepsi ortaya çıkacak. İçişleri Bakanlığımız soruşturacak, usul, hata, yanlış, suç ne varsa yargıya intikal edecek

En güçlü mücadeleyi pandemiyle ilgili veriyoruz. Bu sayıları ramazan içerisinde düşürmemiz gerekiyor. Bayramı güzel şekilde geçirmek için bugünden tedbirlerimizi alalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.