Hava Durumu

Ömer Çelik'ten ekonomi ve hukukta reform süreci açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Ekonomi ve hukukta reform süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, "Son aşamaya gelindi, kısa zamanda gündeme gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ömer Çelik'ten ekonomi ve hukukta reform süreci açıklaması

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin demokrasi mücadelesi esnafın yakasına yapışanların, esnafın yakasından düşürülme hikayesidir. Türkiye'nin çeşitli dönemlerinde esnafımızın bir siyasi duruş unsuru olarak duruşu Türkiye'nin bu günlerine gelmesine katkı sağlamıştır. Pandemi döneminde de tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Esnafımızla AK Parti arasında güçlü bir bağ vardır.

"TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMLARIN SIĞINAĞIDIR"

Türkiye her zaman mazlumların sığınağı olmuştur. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu büyük millet bir kez daha ölümden kaçan insanlara sahip çıktı. Biz Avrupa'da bu politikamızı anlatırken hep şunu söylerdik. Türkiye'de ırkçılık yapan bir muhalefet partisi yoktur. Şimdi Avrupa'da gördüğümüz korkunç sahneler sınırımızda gerçekleşecekti. Biz buna müsaade edemezdik, etmedik de. Bazı kişisel çıkışlar hariç bu politika hedef alınmadı. Maalesef Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında bu insanları hedef gösteren bir yaklaşıma giriyor. Bugün Avrupa aşırı sağın dilini konuşan bir tutum içine giriyor Sayın Kılıçdaroğlu. Yunan sahil güvenliği botlarını şişleyerek göçmenleri ölüme terk ediyor. Türkiye tek başına dünyanın vicdanını yüklendi. Bunlara sahip çıkacağınıza 'Buraya harcanan paraları bu kesimlere harcasaydınız' gibi çıkışlar yapılıyor. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Bunun sonu ırkçılığa varır.

CHP'YE 'BERAT ALBAYRAK' TEPKİSİ

Maalesef bugünkü konuşmasında Kılıçdaroğlu'na her zaman söylüyoruz. Siyasi olarak birbirimizi eleştirilelim. Aile değerlerinden siyaset yapıyoruz. Sayın Albayrak'tan bahsederken, aile ilişkilerine girmek doğru değil. Söyledikleri siyasi şeylere zaten cevap veriyoruz. Ama siz bunu aile ilişkilerinden yaptığınızda gayri ahlaki bir iş yapıyorsunuz. Politik tartışma yerine meselenin için aile karıştırıyorlar. Bu ahlaki olarak doğru bir yaklaşım değil.

SURİYE'DEN GÖÇ DALGASI TARTIŞMASI

Ölümden kaçan insanlar, Suriye, Irak'ta öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalan insanlar ülkemize sığındılar. Bu büyük millet ölümden kaçan insanlara sahip çıktı. Biz Avrupa'da bu politikamızı anlatırken, Türkiye'de ırkçılık yapan, bu durumu istismar eden bir muhalefet partisi yoktur. Zaman zaman bazı isimler 'Suriyelileri niye alıyorsunuz, yardımda bulunuyorsunuz' gibisinden. Türkiye sınırlarını açmasaydı bu insanların hepsi öldürülecekti.Sonuçta bu insanları ölümden kurtardık. Nasıl geçmişte bizden öncekilerin engizisyondan kaçan Yahudileri, başka yerlerinden kaçan insanları koruma unsuruysak bu geleneği devam ettirdiğimizi gösteriyoruz. Maalesef bugün sayın Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Suriyeliler için harcadığınız parayı şu toplum kesimi için harcasaydınız dedi. Biz bu lafları genelde Avrupa'nın aşırı sağından duyuyoruz."

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞME SÜRECİ

Yunanistan ile görüşmelerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yunanistan'ın beyanlarındaki saldırganlık ve kışkırtıcılık devam ediyor. Türkiye'yi köşeye kıstırmak için başkaları ile yaptığınız ittifakların bir işe yaramayacağını söylüyoruz. Kışkırtıcı beyanlara devam ederseniz, haklarımızı hedef alan açıklamalar yapmaya devam ederseniz, bu süreçlerin istikrarsızlaşmasından biz sorumlu olmayız. Yunanistan'ı daha sağlıklı ve temiz bir dil kullanmaya davet ediyoruz.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU ÇALIŞMASI

Kamuoyunun beklediği hayvanları koruma kanunu hazırlıklarını ayrıntılı bir şekilde görüştük. Burada insan dışındaki canlıların da korunması, onların zalimane davranışlardan uzak tutulacak koşulların oluşturulması için geniş kapsamlı bir düzenleme. Taslak hali ile bile Avrupa Birliği standartlarının üzerinde bir çalışma.

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM SÜRECİ

Son aşamaya gelindi, kısa zamanda gündeme gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.