Hava Durumu

Ona 'Süper bulaştırıcı' diyorlar! Artık Avrupa'da...

Singapur'da katıldığı bir konferansta koronavirüs bulaşan İngiliz iş insanı Steve Walsh, ülkeden ayrıldıktan sonra virüsü Avrupa'ya taşıdı. İngiliz yetkililerin "süper bulaştırıcı" dedikleri Walsh'ın temasa geçtiği 11 kişide koronavirüse rastlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ona 'Süper bulaştırıcı' diyorlar! Artık Avrupa'da...

Koronavirüsün farkında olmadan yayılmasına neden olan "süper bulaştırıcı" olarak adlandırılan kişinin kimliği açıklandı. 53 yaşındaki Steve Walsh adlı iş insanının Singapur'daki bir konferansta virüsü kaptığı açıklandı. Steve Walsh, farkında olmadan yeni tip coronavirüsünün Avrupa'ya yaymış olabileceğinin anlaşılmasından hemen sonra dünya çapında ilgi odağı oldu. İşte Walsh'un inanılmaz koronavirüs hikayesi...

VİRÜSÜ SİNGAPUR'DAN KAPTI, AVRUPA'YA TAŞIDI

Walsh, ocak ayında Singapur'da gittiği iş seyahatinde virüs kaptı, ardından Fransa Alplerine kayak tatili yapmaya gitti. Walsh'ın hastalığın tanısından önce yaptığı bu gezilerin farkında olmadan virüsün yayılmasına vesile olduğu konuşuluyor.

Mont Blanc bölgesindeki bir tatil merkezi olan Contamines-Montjoie'deki dağ evinde, iş insanı Walsh ile kalan 10 İngiliz'e (aralarında 9 yaşındaki bir çocuk da var) de virüs teşhisi konuldu. Aynı tatil merkezinde kalan bir adam daha İspanya adası Malarco'daki evine döndüğünde virüs semptomları nedeniyle hastaneye başvurdu ve test sonuçları pozitif çıktı.

"İZOLE OLMAM ÖNERİLDİ"

Fransız sağlık otoriteleri aynı merkezde kalan 61 çocuk ve aile üyelerini koronavirüs testinden geçirdi ve neyse ki test sonuçları negatif çıktı.

Walsh 28 Ocak'ta uçakla İngiltere'ye döndü. Walsh'ı taşıyan havayolu şirketi uçakta kaç kişinin olduğunu açıklamadı, ancak iş insanının yanında oturan tüm yolcularla temasa geçtiğini söyledi.

İngiliz iş insanı, virüse maruz kaldığını fark ettiği anda doktoruyla ve halk sağlığı yetkilileriyle konuştuğunu açıkladı. "Hiçbir belirti göstermeme rağmen hastanede izole bir odaya gitmem ve daha sonra evde talimat verildiği gibi kendi kendine izole olmam önerildi. Tanı doğrulandığında ise hastanede karantina altına alındı" dedi.

İş insanı ismi dünya çapında konuşulmaya başlayınca açıklama yaptı. Walsh, "Ulusal Sağlık Servisine yardımları ve bana çok iyi baktıkları için teşekkür ediyorum. Şu an tam anlamıyla iyileştim umarım koronavirüs ile enfekte olan diğer hastalarda kısa zamanda sağlıklarına kavuşur" ifadelerini kullandı.

'SÜPER BULAŞTIRICI' NE DEMEK?

Son 20 yılda yapılan çalışmalar sonucunda her 5 kişiden bir kişi koronavirüs tipi rahatsızlıkları daha hızlı bulaştırıyor.

Steve Walsh örneğinde olduğu gibi 'Süper Bulaştırıcılar', temasa geçtiği kişilere koronavirüs tipi rahatsızlıkları çoğunluktan daha hızlı bulaştırıyorlar

Bu kişilerin nasıl daha hızlı hastalık bulaştırdıkları ve tespit edilebilecekleri henüz bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.