Hava Durumu

Önce emzirdi sonra güreşmek için mindere çıktı

Edirne’de Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Genç Kadınlar Türkiye Şampiyonası, dün ikinci gün müsabakalarıyla sürerken, 69 kiloda güreşen 25 yaşındaki Aybüke Çintaş, bırakacak kimseyi bulamayınca 5 aylık bebeğini yanında getirdi. Kuzey bebek, sporcuların ve izleyenlerin maskotu haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Önce emzirdi sonra güreşmek için mindere çıktı

Güreş Federasyonu tarafından organize edilen 26 şehirden 114 sporcunun katıldığı Gençler Kadınlar Türkiye Şampiyonası, dün Edirne’deki ikinci gün güreşleriyle devam etti. Sporcular milli takıma girebilmek için büyük müdahale sergilerken, Mimar Sinan Spor Salonu tribünlerde, Burdur Polis Gücü takımında yer alan 69 kilodaki Aybüke Çintaş’ın 5 aylık Kuzey isimli bebeği dikkat çekti. Bırakacak kimse bulamadığı için bebeğini de yanında getirdiğini ifade eden Çintaş, takım arkadaşlarıyla birlikte güreş sırası bekledikleri tribünlerde bebeğine baktıklarını söyledi.

''İNSAN İSTEYİNCE HERŞEYİ YAPIYOR''

Çintaş, "Burdur’da bırakacak kimsem olmadığı için bebeğimi de Edirne’deki şampiyonaya getirdim. 6 yıldır güreş yapıyorum, sadece hamileliğim nedeniyle bir süre ara veriştim. Doğumdan sonra güreşlere devam ettim. 5 aylık bebeğimi bırakacağım kimse yoktu. Emzirdiğim için yanımda getirdim. O uyurken müsabakalara çıkıyorum. Diğer zamanlarda tribünlerde hem güreşleri izliyorum hem de bebeğimle ilgileniyorum. Biraz zor oluyor ama insan isteyince her şeyi yapıyor. Diğer takım arkadaşlarımda bana destek olup ona bakıyorlar" dedi.

''BEBEĞİM BÜYÜENE KADAR ONU DA MÜSABAKALARA GÖTÜRECEĞİM''

5 aylık Kuzey bebeğin salonlardaki gürültüye de alıştığını belirten Aybüke Çintaş, "Salonda çok bağırış ve gürültü olmasına rağmen artık rahatlıkla uyuyabiliyor. Ben oğlumun da güreşçi olmasını istiyorum. Artık kadınlar da güreşte söz sahibi olmaya başladı. Bebeğim büyüyene kadar müsabakalara onu da götüreceğim. Armut dibine düşermiş. Güreşçilerin arasında büyüyen Kuzey de galiba güreşi çok sevecek. İyi bir güreşçi olsun isterim tabii" diye konuştu.

Aybüke Çintaş, dün sabah ilk müsabakalarda çıktığı güreşte rakibine elenerek şampiyonadan elendi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.