Hava Durumu

Önce eşini sonra oğlunu... Şimdi de kızını!

İzmr'in Buca İlçesi’nde oturan Perihan Nikbay, eşini iş kazasında kaybetti, mankenlik hayalleri kuran 19 yaşındaki oğlu Yasin Nikbay da 1.5 ay önce uyuşturucudan yaşamını yitirdi. Perihan Nikbay, bu kez de 18 yaşındaki kızı Dilek Nikbay’ın kanser olduğu haberiyle yıkıldı. Artık evlat acısı yaşamak istemediğini söyleyen Nikbay, "Kızımın tam teşekküllü gerekirse yurt dışındaki hastanelerde tedavi olmasını istiyorum. Ben para yardımı değil, sağlık yardımı istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Önce eşini sonra oğlunu... Şimdi de kızını!

Buca’nın Şirinyer Semti’nde oturan, mutlu bir evliliği ve çocuklarıyla aile yaşamı olan Perihan Nikbay’ın hayatı, 2003 yılından sonra yaşadığı acılarla tam anlamıyla bir drama dönüştü. Perihan Nikbay’ın Menemen ilçesindeki bir fabrikada çalışan eşi Yavuz Nikbay, 2003 yılındaki iş kazası sonrasında hayatını kaybetti. Eşinin ölümüyle yıkılan Perihan Nikbay, geride kalan üç çocuğuyla hayat mücadelesi vermeye başladı.

Eşinden kalan maaşla üç çocuğuyla geçinen ve onların eğitim almalarını sağlayan Perihan Nikbay, geçen 14 Mart’ta yeni bir acıyla sarsıldı. Nikbay’ın, kuaförde çalışan oğlu Yasin Nikbay, işyerinde patronu, çalışma arkadaşları ve müşterilerin bulunduğu sırada 'Jamaika' olarak adlandırılan bonzai türü sentetik uyuşturucu haptan içti. Bir süre sonra, müşterisinin saçlarıyla ilgilenirken fenalaşan Nikbay, baygınlık geçirerek yere düştü. Birlikte uyuşturucu hap içtikleri ileri sürülen arkadaşları, Yasin Nikbay’ı 20 dakika süreyle ayıltmaya çalıştı. Ancak kendisine gelmeyince ambulansla hastaneye kaldırılan Nikbay, 11 gün süren yaşam savışını kaybetti. Perihan Nikbay, uyuşturucu kurbanı olan oğlunun ardından yaşananlara isyan etti. Nikbay, oğlunun ölümünden sorumlu olan, ona uyuşturucuyu alıştıran kişilerin bulunarak cezalandırılması için harekete geçti.

BU KEZ DE KIZI İÇİN YIKILDI

Bir yandan oğlunun ölüm acısını yaşayan Perihan Nikbay, bir yandan da uyuşturucuya karşı mücadele verdi. Zehir tacirlerinin yakalanması için polis ve savcılıkta çalmadık kapı bırakmadı.

Perihan Nikbay, bu mücadelesi sırasında bu kez de 18 yaşındaki kızı Dilek Nikbay’ın sağlığıyla ilgili aldığı haberle yıkıldı. Doğumundan itibaren vücudunun sağ tarafında, yumuşak doku tümürü bulunan Dilek Nikbay, bugüne kadar sağlığına kavuşabilmek için 8 kez ameliyat geçirdi. Her seferinde alınan tümörler bir kez daha çıktı. Ancak son ameliyatın ardından sağlığına kavuşmaya başlayan ve test sonuçları iyi çıkan Dilek Nikbay için, geçen hafta alınan örnekler, kötü habere dönüştü. Kanser olduğu anlaşılan tümörün, eskisi gibi yerinde kalmadığı bu kez akciğere de sıçradığı belirlendi. Bu haberi doktorlardan alan anne Perihan Nikbay, bir kez daha çocuğu için gözyaşı döktü.

"BİR ANNE OLARAK YALVARIYORUM"

Oğlunu kaybettikten sonra kızının acısını da yaşamak istemediğini dile getiren Perihan Nikbay, "Ben eşimi kaybettim, çocuklarım için zor olmasına rağmen ayakta kaldım. Ardından oğlumu uyuşturucuya kurban verdim. Bu kez de kızım ve küçük oğlum için ayakta durmaya çalıştım. Hatta kızımın rahatsızlığından dolayı acımı bile yaşayamadım. Ama şimdi de kızım için kötü haber geldi. Sağ bacağında, göğüs bölgesinde olan tümör artık akciğerine de sıçramış. Bundan sonrası onun da ölümü demek. Ama bunun olmasını istemiyorum. Biz şartlarımız gereği hep devlet hastanelerine gitmek zorunda kaldık. Ama ben para falan istemiyorum. Gerekirse yurtdışı olsun ama kızımın hayatta kalması için sağlık yardımı istiyorum. Yetkililerimiz, yöneticilerimiz kim olursa benim kızıma yardım etsinler. Onu tam teşekküllü bir hastanede tedavi ettirsinler. Onun yaşaması için bana yardım etsinler. Bir anne olarak onlara yalvarıyorum. Tekrar evlat acısını yaşamayayım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.