Hava Durumu

Önce pencere demirlerini söktü, sonra da...

Başkent'te yalnız yaşayan bir kadının Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması olayının sanığına "cinsel saldırı", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mala zarar verme" suçlarından toplam 14 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Önce pencere demirlerini söktü, sonra da...

Pencere demirlerini sökerek girdiği evde yalnız yaşayan mağdureye tecavüz etmekle suçlanan M.K. hakkındaki dava geçen günlerde karara bağlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı "cinsel saldırı" suçundan 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ancak mahkeme, cinsel saldırı sonucunda mağdurenin ruh sağlığının bozulması karşısında cezayı yarı oranında artırarak, 12 yıl hapse yükseltti.

Sanık, "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıl 6 ay, "mala zarar verme" suçundan da ayrıca 1 yıl hapse mahkum edildi.

Sanığın, "geçmişteki durumu ve suç işleme eğilimini" göz önüne alan mahkeme, "yeniden suç işlemekten çekineceği kanısına ulaşılamadığı" gerekçesiyle takdiri indirim hükmünü uygulamadı.

BÖYLE YAKALANDI

Esat'ta yalnız yaşayan mağdurenin Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması üzerine M.S.A. adlı kişi hakkında dava açılmış, ancak, DNA incelemesi sonucunda beraatına karar verilmişti.

İddianameye göre, faili meçhul şüpheliye ilişkin soruşturma sürerken, Mart 2013'te ihbarda bulunan bir kadın, tecavüz olayının meydana geldiği yerin yakınındaki bir otomobili ve şoförünü daha önce de mahallede gördüğünü bildirdi.

Otomobilin M.K. tarafından kullanıldığı ve bu kişinin mahallede sürekli dolaştığı belirlendi. Araç çevresinde polisi gören M.K. ise otomobilini olduğu yerde bırakarak kaçtı.

Adresi tespit edilen sanığın eşyalarından alınan DNA örneklerinin Esat'ta saldırıya uğrayan kadında bırakılan örneklerle aynı olduğunun belirlenmesi üzerine M.K. hakkında 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.