Hava Durumu

Orduda devrim gibi değişim! Bundan böyle...

Askeri liseler kapatılacak. GATA Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Harp okullarındaki tüm öğrencilerin ilişiği kesilecek, normal liselerden öğrenci alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orduda devrim gibi değişim! Bundan böyle...
15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK’da FETÖ’yü tümüyle temizleyebilmek için baştan aşağı önemli düzenlemelere gidilecek. Karar, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda alındı. 

Star; yarın toplanacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanması için son hızla çalışılan Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) detaylarına ulaştı.

TSK içindeki FETÖ yapılanmasına karşı keskin bir temizlik operasyonu için yapılacak olan düzenlemeler, TSK’nın bugüne kadarki yapılanmasını baştan aşağı değiştirecek. 17-25 Aralık süreci sonrasında Polis Akademisi ve polis kolejleriyle ilgili yapılan düzenlemenin aynısı, bu sefer askeri liseler ve harp okulları için yapılacak.

HARP OKULLARI: Askeri liselerden mezun olanların doğrudan aktarıldığı Harp Okulları ise varlığını koruyacak, ancak Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanacak. Harp okullarının adı kalacak, ancak bu dönem için, hangi sınıfta olduğuna bakılmaksızın tüm öğrencilerinin okulla ilişikleri kesilecek.

LİSEDEN ALINACAK: Askeri liseler kapatılacağı için Harp Okulları, bundan böyle normal liselerden mezun olanlar için üniversite sınavındaki tercih sistemine dahil olacak. Normal liselerden mezun olan öğrenciler Harp Okullarına girebilecek.

GATA: FETÖ’nün ilk yapılandığı ve Fethullahçılar dışında kimsenin askeri okullara girişine imkan tanımayan GATA’da yapılanmaya gidilecek. GATA Sağlık Bakanlığı’na bağlanacak.

ASKERİ LİSELER: TSK’nın ihtiyacı olan subay kadrolarının yetiştiği sistemin ilk ayağını oluşturan askeri liseler kapatılacak. Şu anda askeri liselerde okuyan öğrenciler, normal devlet okullarına aktarılacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.