Hava Durumu

Orgeneral Akın Öztürk tutuklandı!

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün savcılık ifadesinde hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orgeneral Akın Öztürk tutuklandı!
Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma devam ediyor.

Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de bulunduğu 26 general ve amiral tutuklandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda sorgulanan isimlerden Orgeneral Akın Öztürk'ün ifadesi de ortaya çıktı. Savcılık tutanağına yansıyan ifadesinde Orgeneral Öztürk, şunları kaydetti:
"Ben askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Bu darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. İstanbul'da olay günü bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. O düğüne katılmam gerekiyordu, ben İstanbul'a gidemedim. İzmir'deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. İzmir'de noter işlemleri yaptırdığımı ispat edebilirim. 

İzmir'de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. 13.30 sıralarında askeri uçakla Ankara'ya gittim. Yanımda Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldim. Doğrudan torunlarımı görmek üzere Akıncı Üssü'ne gittim. Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü'nde uçak iniş kalkışları oluyordu. 

Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim. Düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni geri aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını, ne olduğunu sordu. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum.

Hava Kuvvetleri Komutanı da düğündeydi. Beni aradı uçakların Ankara'da alçak geçiş yaptığını ve bu duruma müdahale etmemi söyledi. Ben de bunun üzerine üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk'tu. Genelkurmay Başkanı'nın da üste olduğunu söyledi. ben de hemen yanına gittim. Ben yaklaşık 5 dakika içerisinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim. Oraya gittiğimde hava kararmıştı. Ancak saatin kaç olduğunu bilmiyorum." 

AA DÜZELTME GEÇTİ

AA ise Orgeneral Akın Öztürk'ün, savcılığa verdiği ifadede "darbe" yapmak isteğiyle hareket ettiğini söylediği öğrenildi" şeklindeki bir haber geçmişti. Ancak daha sonra bu haberini düzeltmeyle şu şekilde değiştirdi: Askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem. Tecrübelerime göre bu askeri darbeye teşebbüsü paralel yapının gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Ancak bu işi TSK içerisinde kimin organize edip gerçekleştirdiğini kestiremiyorum. Benim bu konuda herhangi bir bilgim yoktur. Ben bu yapıya yönelik çok mücadele ettim. 

57 KİŞİ CEZAEVİNDE

Öte yandan Ankara Batı Adliyesi’ne sevk edilen 57 darbeci asker, tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne götürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.