Hava Durumu

Orgeneral Huduti mahkemeye böyle getirildi

Darbe girişimini en üst rütbeli komutanı olarak tutuklu bulunan 2'nci Ordu eski Komutanı Orgeneral General Adem Huduti'nin de aralarında bulunduğu 76 sanıklı dava bugün Malatya'da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orgeneral Huduti mahkemeye böyle getirildi

Tutuklu 6 eski generalden sadece Adem Huduti ile Avni Angun'un katıldığı Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya diğer tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar katıldı. Orgeneral Adem Huduti ve 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angün ile üst rütbeli subaylar saat 09.45'de yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapıldığı binadaki özel bölüme alındı.

Sanık ve müşteki avukatlarının da yerini alması ile başlayan ilk duruşmada Mahkeme Başkanı Vedat Koç tarafından hazırlanan iddianamenin özeti okundu. Duruşmada daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi.

Sanıkların tek tek kimlik tespiti yapılırken davanın bir numaralı sanığı Adem Huduti kimlik tespiti sırasında eski görevinin 2. Ordu Komutanı olduğunu ve şu anda gelirinin emekli maaşı olan 7 bin 500 TL olduğunu söyledi.

GELİRİ SORULUNCA 'BİLMİYORUM' DEDİ

Sanıklardan 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Avni Angun ise gelirinin sorulması üzerine 'bilmiyorum' diye cevap verdi. Öğleye kadar sürmesi beklenen kimlik tespitinin ardından öğleden sonraki oturumda davanın bir numaralı sanığı Adem Huduti'nin savunmasına geçileceği öğrenildi.

İlk duruşmaya 15 Temmuz darbe girişiminde 2. Ordu Karargahında açılan ateş sonucu yaralanan Enis Gün ile babası Abdullah Gün de katıldı. Toplam 6 müştekinin yer aldığı duruşmaya gelemeyen tutuklu sanıklar SEGBİS sistemi ile oturuma katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.