Hava Durumu

Örgüt kurmadığımı biliyorsunuz

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, savunmasında hakimlere ''Sizler benim örgüt kurmadığımı, bu insanların örgüt üyesi olmadıklarını çok iyi biliyorsunuz'' diyerek, beraatini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Örgüt kurmadığımı biliyorsunuz
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada verilen aranın ardından Aziz Yıldırım savunmasına devam etti.
Hakimlere hitaben, ''Sizler benim örgüt kurmadığımı, bu insanların örgüt üyesi olmadıklarını çok iyi biliyorsunuz'' diyen Yıldırım, "Bu ülkeyi, bu vatanı bölmeye çalışanlara övgü ve ayrımcılık yarışında olanların, konu biz olunca nasıl acımasız olduklarını görüyorsunuz" dedi.

Hakimlerin bildiklerini okumaktan vazgeçmemelerini isteyen Yıldırım, ''Çünkü Aziz Yıldırım'ın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bildiği ve inandığı yolda yürüyeceğini tüm kamuoyuna ilan ederim. Vereceğiniz karar sadece Aziz Yıldırım'ın bağımsızlık kararı olmayacaktır. Bu karar, aynı zamanda Türk yargısının bağımsızlığına dair olacaktır. Bilinmelidir ki, adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir ancak mücadele etmediğimiz hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır'' şeklinde konuştu.

UEFA'nın verdiği karar
Aziz Yıldırım, savunmasında, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair kararına da yer verdi.
Yargılamanın özel yetkili mahkeme yerine spor mahkemesinde görülmemesine anlam veremediklerini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Uluslararası kurum ve kuralların Türk ve dünya futbolu üzerindeki hakimiyeti kamuoyunun malumudur. Bu nedenle sizlerin sırf soruşturmayı yapan polis ve savcıları incitmemek, kamuoyunun bazı kesimlerini tatmin etmek ya da belki de Aziz Yıldırım'ın tasfiyesini sağlamak için sadece vicdanen vereceğiniz karar, inanın Türk futbolunun sonu olacak ve futbolda Türkiye'nin her platformda lekelenmiş, damgalanmış 3. dünya ülkesi muamelesi görmemiz sonucunu doğuracaktır. Unutulmamalı ve şu sıralar sıklıkça hissedilmektedir ki, Türkiye her geçen gün damarlarındaki asil kanın farkına biraz daha varmak zorundadır.''
Aziz Yıldırım, sözlerini, ''Sayın makamınız tahtında tüm Türk yargısına olan inancımı yineler, son sözümüzün 'Bu sevda bitmez' ve 'Her koşulda Fenerbahçe' olduğunu dosta, düşmana ilan ederim. Bununla birlikte mütalaada yer alan itham ve iddiaların asılsızlığı yapılan savunmalarımızla açıkça ortaya konulmuştur. Hiçbir maçta şike ve teşvik yoktur. Şike teşebbüsünde bulunulmamıştır; teşvik primi verilmemiştir. Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, tüm hesaplarımız resen atanan bilirkişi ve Dernekler Masası tarafından incelenmiş ve hiçbir hukuka aykırı tasarrufa ya da usulsüzlüğe tesadüf edilmemiştir. Bu gerçeğin sayın mahkemece tespit edileceğine dair olan inancım tamdır. İş bu açıklamalar ve tespitler tahtında tahliye ve beraat yönünde karar vermenizi talep ederim'' diyerek tamamladı.

Kul hakkı yiyor, iftira atıyorsunuz
Hakkında fezlekede yalan yanlış şeyler yazıldığını ve ilgisinin olmadığı suçlamalarla suçlandığını öne süren Yıldırım, şöyle konuştu:
''Suçluysam, suçumu çeker yatarım, problem değil. Önemli bir dava bu. Burada yazılan her şey tarihe yazılacak. İnsanlar, 40 sene sonra okuyacak burada yazılanları. Ama burada kul hakkı yiyorsunuz. Olmayan şeylerden suçluyorsunuz. İftira atıyorsunuz. Burada böyle şey olmaz. 60 yaşından sonra bizde adalete güvenme-güvenmeme meselesi oluşuyor. Ben Türk adaletine güvenmek istiyorum.''

Bizi suçlarken ciddi suçlayın
Mütalaayı yazan savcının vicdanının bunu kabul edip etmediğini soran Yıldırım, ''Bu iddialar doğrulanırsa kendimi Boğaz Köprüsü'nden aşağı atarım dedim. Doğrulanmazsa onlar istifa etsinler'' dedi.
''Bu davanın içinde İlhan Ekşioğlu'nun ne işi var?'' diye soran Yıldırım, söz konusu tarihte Yusuf Turanlı'yı tanımadığını ve iddia edildiği gibi Turanlı ile hiçbir ilgisi olmadığını savundu.
Yıldırım, ''Bizi suçlarken ciddi suçlayın. Karar veriyorsunuz ama hiç ciddiyet yok. Ben mi bunu ispat etmeye mecburum, yoksa mahkeme mi yapmalı? Mahkeme benim lehime niye kullanmıyor? İlla beni mahkum mu edeceksiniz?'' şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.