Hava Durumu

Orhangazi'ye uluslararası tenis kortu

Orhangazi Belediyesi’nin, Göl Spor Tesisleri yanında yaptırdığı uluslararası normlara uygun tenis kortu, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2015 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhangazi'ye uluslararası tenis kortu
Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki kortların açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Cemalettin Kani Torun, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Rıdvan Güvenir, spor kulüplerinin yöneticileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sporsever vatandaş da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin spor kenti olması hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Orhangazi’nin konumu itibariyle, taşıdığı değerler itibariyle, bölgede çok farklı bir ilçe olduğuna değinen Çağlayan, “Orhangazi, bir çok ilin bile elinde bulundurmadığı, imkanları bünyesinde barındıran bölgenin cazibe merkezi. Buna rağmen, taşıdığı potansiyeli bir türlü yansıtamamanın sıkıntısını yaşayan bir ilçe konumundaydı. Ama artık Orhangazi kabuğunu kırıyor. Her alanda olduğu gibi inşallah sportif alanda da bu güne kadar taşıdığı farklı konumu ve Bursa’daki yeri daha da üst noktalara taşıyacak" şeklinde konuştu.

Çağlayan, Orhangazispor, Belediyespor ve ilçede kurulu diğer spor kulüpleri vasıtasıyla gençlerin spora yönlendirilmesi, sportif manada çabalarla beraber hayata kazandırılması noktasında çok güzel çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Gençlik Spor Müdürlüğü, Kaymakamlık, bütün spor kulüpleri ile bugüne kadar uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, “Törenini yaptığımız alan aslında Bursa için, Orhangazi için bir spor vadisi konumunda. Şu ana kadar üç futbol sahası olan bu alanda Büyükşehir Belediyemizin başlatmış olduğu çalışma ile beraber bir futbol sahası daha yakında hizmete girmiş olacak. Drenaj çalışmaları ve altyapı çalışmalarının tamamı bitirildi, inşallah suni çim serilmesiyle beraber bu sahamız Orhangazisporumuzun hizmetine sunulmuş olacak. Bu yeterli değil tabi ki, yine Belediyemize ait 15 bin metrekare bir arsanın Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsisi sureti ile orada yeni bir futbol sahası inşaatı bu sene yapılmış olacak. Böylece amatör spor kulüplerimizin müsabakalarının yapılacağı yeni bir sahaya da kavuşmuş olacağız. Bunlar tabi bizim için bir başlangıç noktasıydı. Şuan Ortaköy’de yürütülen spor sahası ve yakın zamanda Yeniköy’de başlatılacak olan spor sahası çalışmalarımız var. Bunların tamamı 14 gibi bir rakama ulaşacak. Tüm bunları bitirdikten sonra da Orhangazi’de özellikle futbol noktasında tesis açığımızın tamamını kapatmış olacağız. Olimpik yüzme havuzumuz yine Gençlik Spor Bakanlığı'nın bünyesinde hızla yükseliyor. İnşallah yakın bir zamanda Orhangazi halkının faydasına sunulmuş olacak. Hemen yanı başında BEBKA projesi ki, bizler de projenin bir ortağı olarak Orhangazi Belediyesi olarak destek verdik. Orda bir spor salonu ile beraber de yine spor salonu ihtiyacımızı da bir nebze hafifletmiş olacağız” dedi.

“LİSANSLI TENİSÇİLER OLACAK”

Açılışı yapılan tenis kortunun tenis severler tarafından uzun zamandır beklenen bir hizmet olduğuna dikkat çeken Çağlayan, “İnşallah birinci adımı attık. Bunun diğer adımları da gelecek. Yaz spor okullarımızda zaten bu manada gençlerimiz yetişiyor. Tenise sevdalı gençlerimiz çocuklarımız yetişiyor. Bunları Orhangazi Belediyesi bünyesinde lisansiyer sporcu konumuna getirme sureti ile de Belediye bünyesindeki şu ana kadar 7 olan spor branşını da 11 gibi bir branşa ulaştırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Milletvekili Cemalettin Kani Torun da, tenis kortunu halkın hizmetine kazandırdığı için Orhangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. 

PROTOKOL TENİS OYNADI

Kurdele töreninin ardından protokol tenis kortuna çıktı. İki takım halinde gösteri maçı yapan protokol üyeleri, izleyenlerin beğenisini topladı. Protokolün ardından ise Belediye Yaz Spor Okulları’nda tenis eğitimi alan çocuklar gösteri maçı yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.