Hava Durumu

Ormancılar teyakkuzda

Meteorolojiden gelen kavurucu sıcak uyarısının ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden de uyarı geldi. Vatandaşlara uyarıda bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Önümüzdeki hafta yaşanacak sıcaklarla birlikte orman yangınlarına karşı duyarlı olalım. Mümkünse dışarıda ateş yakmayalım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ormancılar teyakkuzda


Meteorolojiden gelen aşırı sıcaklar uyarısının ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğü de vatandaşları uyardı. Bursa sınırları içerisinde bulunan 27 gözetleme kulesi, 18 ilk müdahale ekibi 350 işçi, 12 ilk müdahale aracı, 29 arasöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 4 greyder ve 1 yangın helikopteri ile orman yangınlarına karşı hazırlıkları tam olan olan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşlara, "mümkünse dışarıda ateş yakmayın" uyarısında bulundu. Çalı mevkii Maksempınar köyü yangın gözetleme kulesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan elinden çıktığına dikkati çekerek, "Her şey elimizde diyoruz. Orman yangınlarının yüzde 97'si insan eliyle çıkıyor. Biz diyoruz ki özellikle bu sıcak yaz günlerinde lütfen arazide ateş yakmayalım. Sönmemiş sigara izmaritini ormana atmayalım, dikkatli olalım. Küçük bir ihmal büyük bir felaket meydana getirebiliyor. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız varsa, lütfen orman idaresi ya da belediyelerimiz tarafından piknik alanlarında piknik yapsınlar diyoruz. Yine vatandaşlarımız bahçe temizliği yaparak topladıkları anızları lütfen yakmasınlar. Vatandaşlarımız buna dikkat etmelidir. Sıcak günlerde özellikle dışarıda ateşe dikkat edilmeli. Mümkünse dışarıda ateş yakılmasın. Ufak bir rüzgar büyük felaketlere yol açabilir. Duyarlı olalım" dedi.


Özellikle Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 2 ile 9 derece mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini ifade eden Coşkun, "Teyakkuz halindeyiz. Özellikle böyle sıcak günlerde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Sıcak günlerde vatandaşlar serinlemek için ormana, kıra gitmek istiyor. Ama bu günler bizim için çok tehlikeli günler. Özellikle bu hafta sonunu piknik alanlarında geçirecek olan vatandaşlarımızın yaktıkları ateşleri mutlaka su ile söndürmesini istiyoruz. Şişe ve cam gibi hem çevreyi kirleten hem de yangın riski olan atıkların piknik alanlarında bırakılmamasını istiyoruz. Yangın çıkmasın diyoruz ama özellikle bir yangın görülmesi halinde vatandaşlarımızdan ücretsiz olan alo 177 yangın ihbar hattını aramasını istiyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.