Hava Durumu

Ormanlık alan çölleşti! Yangın bölgesinde son durum...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yanıp kül olan ormanlar, 8'inci gününde dron ile görüntülendi. Ormanlık alanın çölleşmiş görünümü, yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi. Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yangın bölgesine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2021 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ormanlık alan çölleşti! Yangın bölgesinde son durum...

Yangından zarar gören Kalemler Mahallesi'ni ziyaret edecek KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Çavuşoğlu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.

YEMYEŞİL ORMANLAR GRİYE DÖNDÜ

Yanıp kül olan ormanlar, 8'inci gününde tarafından dron ile görüntülendi. Sırtköy ve Yeniköy başta olmak üzere dün yangının seyrini durdurmak için büyük çaba harcanan Kızıldağ Mahallesi'nde yemyeşil ağaçların yanarak gri renge döndüğü gözlendi. Hayvanlara ev sahipliği yapan ormanlık alanın çölleşmiş görünümü, yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

VETERİNER HEKİMLER YARALARI SARIYOR

Gündoğmuş ilçesinde devam eden yangından etkilenen hayvanlara Türkiye'nin birçok ilinden gelen veteriner hekimler müdahale ediyor. Yangın nedeniyle yaralanan ve dumandan etkilenen hayvanlar sahada ilk tedavilerini tamamladıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu sahra hayvan hastanesine götürülerek tedavilerine burada devam ediliyor.

İlçede yol kenarında bulunan yaralı bir eşeğe veteriner hekimler iğneyle müdahale etti. Eşeğin tedavisini yapan Sarıyer Belediyesi Veteriner hekimi Tuğrul Akbulut, "Afet bölgesinde yaralanan hayvanlarla ilgili gerekli müdahale ve sevkiyatıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi. Yol kenarında buldukları eşeği güvenli bölgeye aldıklarını aktaran Akbulut, "Yetkililer gelip eşeğin uygun bir şekilde nakliyesini sağlayacak. Barınağa teslimini sağlayacağız. Detaylı tedavileri barınaktaki hekim arkadaşlarımız devam edecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.