Hava Durumu

Ortalığı çürük yumurta kokusu sarmıştı! Sebebi...

Aydın'ın Efeler ilçesinde 3 gün önce çevreye yayılan kötü kokunun kaynağını araştıran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, kentteki jeotermallerde 2 günlük inceleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2018 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ortalığı çürük yumurta kokusu sarmıştı! Sebebi...

Yapılan incelemelerde, kokunun jeotermallerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair somut veri elde edilemediğine değinilerek, nedenin henüz belirlenemediği bildirildi.

Aydın'da geçen çarşamba günü saat 23.00'ten sonra çevreye yayılmaya başlayan çürük yumurta kokusuna benzer kötü koku, Zafer Mahallesi'nden Mimar Sinan Mahallesi'ne kadar tüm yerleşim birimlerini sardı.

Kokunun, Efeler ilçe merkezi yakınlarındaki jeotermal kuyularından kontrolsüzce salıverilen gazdan kaynaklandığı öne sürüldü. Konuyla ilgili yapılan inceleme ve denetlemeler hakkında bilgi veren Aydın Valiliği, şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan denetimlerde, 2 Mayıs günü meydana gelen kötü kokunun jeotermal faaliyet kaynaklı olup olmadığına dair herhangi bir somut veriye ulaşılamamış, kötü kokunun kaynağının ne olduğuna ilişkin herhangi bir emareye rastlanılmamış, tespit yapılamamıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.