Hava Durumu

Ortalığı kan gölüne çevirip tatile gitmişler

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nı kana bulayan saldırganlar, patlama sonrası denize girip keyif yapmışlar.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ortalığı kan gölüne çevirip tatile gitmişler

Gaziantep'te 20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü 4'ü çocuk 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenledikleri ileri sürülen biri firari, 8'i tutuklu toplam 12 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklardan 10'u hakkında, 82 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 2 sanık hakkında ise 21 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Davanın iddianamesinde, şüphelilerin patlamanın ardından gittikleri Mersin'de denize girdikleri, kullandıkları araçların plakalarını birçok kez değiştirerek yol kontrollerinden kurtuldukları bilgileri yer aldı.

Merkez Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının doğu kısmında Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü saat 19.40'da arızalı görünümündeki lüks otomobilde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Terörle Mücadele Kanunu'nun tarafından bomba tertibatı yerleştirildi.

AİLE SÜSÜ VERMİŞLER

İddiaya göre, Murat Filiz bomba yüklü otomobille, ona yardımcı oldukları ileri sürülen diğer şüpheliler de Yusuf Aktoprak'a ait 21 FP 998 plakalı Volvo marka araçla Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya hareket etti. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne gelen şüpheliler, burada bir ilkolunun müdür yardımcısı olan Mahmut Halman ve eşi Hikmet Halman'la buluştu. Bombacı Murat Filiz bomba yüklü otomobili, vites sistemini zorlamak suretiyle bozdu.

Sonra da plan gereği eşiyle birlikte aile görüntüsü veren Mahmut Halman, yardım etme bahanesiyle bozulan aracın yanında durdu. Şüpheliler, önce tamirciyi, sonra da tamircinin aracılığıyla çekiciyi aradılar. Şanlıurfa'ya götürülmek üzere 200 liraya anlaşma yapılarak çekiciye yüklenen bomba yüklü otomobil, daha sonra Gaziantep'e yönlendi. MOBESE ve güzergahtaki işyerlerinin güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülere göre, bomba yülü otomobil Mustafa Çetiner yönetimindeki 63 EN 961 çekici aracın üzerinde, Gaziantep Doğu Turnikeleri'nden kent merkezine girişinden sonra Fahri Korutürk Caddesi'ne girip İlçe Emniyet Müdürlüğü bitişiğinde bulunan banka ATM'leri önüne gelerek durdu. Çekici, üzerindeki 34 JNU 86 sahte plaka takılı siyah renkli otomobili 2 dakika 20 saniye içerisinde indirerek olay yerinden ayrıldı.

Patlamayı gerçekleştiren şüpheli Murat Filiz, otomobil çekiciden indirildikten sonra da aracın sağ ön kapısından içeriye girerek çok kısa bir süre bir şeylerle uğraştıktan sonra tekrar çıktı. Filiz, yaya olarak Tekel Caddesi istikametine doğru hızla uzaklaştı. Arka lambaları ile ön sağ kapısı ve sol camı açık olan otomobil, Filiz'in ayrılmasından 53 saniye sonra şiddetli bir gürültüyle patladı.

REYHANLI'DA PATLATILAN İLE AYNI BOMBA

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan 300 kilo RDX tipi patlayıcı ile aynı tipteki patlayıcının patlatılmasıyla 4'ü çocuk 11 kişi öldü. 2'si Suriyeli 70 kişi de yaralandı. Patlamanın olduğu yerde 1.5 metre genişliğinde çukur oluştu, 153 ev ve işyerinin yanı sıra 25 araç da hasar gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.