Hava Durumu

Ortalık tuz duman, savaş kapıda!

Dünyada iki dev ülke arasında gerilimi artıracak sıcak gelişmeler yaşanıyor. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Ajansı (CISA), ülkenin birçok resmi kurumuna yönelik siber saldırının 'hükümet ve özel sektör için ciddi tehdit' olduğunu açıkladı. ABD başkanlığına seçilen Joe Biden ise siber saldırıların sorumlularının büyük bedel ödeyeceğini belirtti. Öte yandan ABD'li medya organizasyonu Politico, Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi'nin bilgisayar korsanlarının sistemlerine eriştiğine dair kanıtları olduğunu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ortalık tuz duman, savaş kapıda!

ABD'de Hazine, Ticaret, İç Güvenlik bakanlıkları başta olmak üzere birçok kuruma yönelik yapılan ve arkasında Rusya'nın olduğu iddia edilen siber saldırının yankıları devam ediyor.

CISA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu saldırı, federal hükümetin yanı sıra eyalet ve yerel yönetimlere, önemli altyapı şirketleri ve diğer özel sektör kuruluşlarına da ciddi tehdit oluşturmaktadır." ifadesine yer verildi.

Söz konusu saldırı ile bilgisayarlara yerleştirilen "kötü niyetli yazılımların" kaldırılmasının zor bir süreç olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bilgisayarlardaki tehditlerden kurtulmak çok karmaşık ve zorlayıcı bir süreç olacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.