Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden hayvanlara dev hizmet

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sokak hayvanlarının tedavisinde hayati bir rol üstlenen iki yoğun bakım ünitesini hizmete açtı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi Belediyesi'nden hayvanlara dev hizmet

Aykut YATIKÇI

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi,insanların en değerli dostları olan hayvanlar için çok önemli projelere imza atmaya devam ediyor.Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi ile doğada yaşam mücadelesi veren hayvanları koruma altına alarak onlara destek çıkan Osmangazi Belediyesi,Türkiye ve Avrupa'da örnek gösterilen uygulamaları da aralıksız sürdürüyor.Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ndeki ameliyathane birimine alınan 2 yoğun bakım ünitesi hizmet vermeye başladı. Ameliyat esnasında hayvanlar, beden ısısı düşen veya solunum desteğine ihtiyaç duyan geriatrik (çok yaşlı), pediatrik (çok genç) ve KOAH (Kronik Obstruktif Akciğer Hastalıkları) yaşamsal fonksiyonları stabil hale gelinceye kadar bu ünitenin içinde tutuluyor. Küveze benzer dijital kabin şeklindeki üniteler, yaklaşık bir aydır burada kalan ya da tesise getirilen hayvanlara hizmet veriyor.
 

ÖZENLE KONTROL EDİLİYOR
Hayvanlarımızın bir çok dahili hastalıkları ya da cerrahi müdahaleleri sonrası hastaneye yatırılması gerekmektedir.Bu yoğun bakım ünitesiyle birlikte bu tarz problemi olan en yakın dostlarımıza veteriner hekimler gözetiminde özenle bakılıyor. Yoğun Bakım Ünitesi periyodik olarak da sterilize ediliyor.Ayrıca hayvanların ameliyatları sırasında ve sonrasında önemli bir yaşamsal işlevi yerine getiren yoğun bakım üniteleri, merkezde görev yapan veteriner hekimlerinde yüzünü güldürüyor.
Doğal Yaşam Tedavi Merkezi'nde bulunan diğer birimler ise şu şekilde:
İlk kabul ünitesi,Operasyon sonrası müşahade,Yavrulu anne bakım bölümü,Doğal yaşam alanı,Karantina,Pansiyon,Kedi evleri,Operasyon salonu,Poliklinik,At tavlası,At biniş alanları,Evcil hayvan mezarlığı,İdari bina,Jenaratör ve kalorifer dairesi,Konferans salonu ve sosyal tesisler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.