Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden yatırım hamlesi

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş bölgesi ile Seçköy ve Avdancık mahallerini birbirinden ayıran dere üzerine yeni bir köprü inşa ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi Belediyesi'nden yatırım hamlesi

Dere üzerine yıllar önce tek yönlü olarak inşa edilen ve artan araç trafiğiyle birlikte ulaşımda sıkıntıların yaşanmasına sebep olan mevcut köprünün yerine yeni köprü inşa ediliyor. Osmangazi Belediyesi, 20 metre açıklığında inşa edilecek yeni köprü için çalışmalara başladı.

Eski köprünün yanına inşa edilen yeni köprü, betonarme kaide üzerinde her biri 90 santimetre kalınlığında ve 20 metre uzunluğunda, 30 adet ön germeli betonarme kaideler üzerine oturtulacak. Her iki yönde yaklaşık 250 metre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğinde yaya yolu bulunan köprü, bağlantı yolları ile birlikte Avdancık ve Seçköy mahalleleri ile Demirtaş Barajı çevresinde bulunan maden ocaklarına ait araçların oluşturduğu trafik yoğunluğunu azaltacak. Demirtaş ile Avdancık mahallesini birbirine bağlayacak olan ve yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen yeni köprünün 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.