Hava Durumu

Osmangazi'de camiler temizleniyor

Osmangazi Belediyesi Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki 335 camiyi temizlemeye başladı. Son teknoloji ile baştan aşağı temizlenen camiler cemaat için steril hale getiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'de camiler temizleniyor

Onbir ayın sultanı Ramazan münasebetiyle Osmangazi Belediyesi de hazırlıklarını sürdürüyor. Binlerce vatandaşın Ramazan ayında ziyaret edeceği sultan camileri başta olmak üzere tarihi ve merkez camileri yeniden elden geçiren Osmangazi Belediyesi her sene düzenli olarak yürüttüğü temizlik işlerine bu sene de başladı.

İlçe genelinde 335 caminin temizleneceği programın startını Çarşı ve Hanlar bölgesindeki İvaz Paşa Camisi'nden veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Milletin yoğun olduğu yerlerin temiz olması gerekiyor. Bizler de bu çerçevede buraları temizliyoruz" dedi.

Hedeflerinin belediye sınırları içindeki 335 caminin temizliğini yapmak olduğunu belirten Dündar, "Bizler geçmiş yıllarda başlattığımız camileri temizleme programını bu yıl da sürdürüyoruz. Öncelikli sahalarımız Selahaddin camileri, tarihi camiler ve merkezi camiler. Bizlerin temizlemesiyle birlikte tabi vatandaşlarımızın da sahip çıkması önemli. Milletin en yoğun olduğu yerler temiz olması gerekiyor. Bizler de bu çerçevede buraları temizleyip pırıl pırıl yapıyoruz. Ramazanda vatandaşlarımız bu vesileyle temiz camilere gelerek ibadetlerini yapmış olacaklar. Şimdiden Ramazan ayı hayırlı olsun diyoruz" dedi.

Son teknoloji temizlik

Temizlik çalışmalarının en son teknoloji ile en modern şekilde yapıldığını belirten Dündar, "Şebeke suyu arındırılarak saf hale getiriliyor. Öncelikle halı üzerine dezenfektan ve deterjan veriliyor. Daha sonra 60 ve 90 derece arasında süpürgeyle tazyikli sıcak suyla temizlik yapılıyor. Dolayısıyla halı üstündeki pislikler ve bakteriler dezenfekte edilerek tertemiz bir hale gelmiş oluyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.