Hava Durumu

Osmangazi'de kentsel dönüşüme master planı

Osmangazi Belediyesi, hükümetin kentsel dönüşüm hareketinden sonra ilk defa akademik analiz ve master plan yaptıran belediye oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'de kentsel dönüşüme master planı


Başkan Mustafa Dündar, bir milyon 350 bin liraya şehir plancısı bir firmanın ihale ile kentsel dönüşüm master plan çalışmasına başladığını söyledi. İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Başkan Dündar, ilçede öncelikli alanlarının ise batıda Paşa Çiftliği ile doğuda Gökdere arasındaki Demiryolu altı tabir edilen mahallleler ile Maksem ile Çekirge arasındaki Uludağ yamaçları olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm konusunda slogan üretip, bol beyanat vermek yerine, akademik verileri toplayıp anket yaparak bütün tarafların kazançlı çıkacakları güzel çözümler üretmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Mustafa Dündar, "Biz zaten ilk olarak ilçemizin değişik noktalarında oluşturduğumuz depremsellik ölçüm sistemleri ile jeolojik etüdleri bir araya getirmeye başladık. Ayrıca teknik detaylar ve incelemenin dışında, biz vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler ve anketler yapacağız. Böylece konunun sosyolojik boyutunu da masaya koyacağız. Master plan ile ana hedeflediğimiz bölgedeki çöküntü noktalarını daha makro çapta incelemektir. Veriler oluşacak. Öncelikli bölgelerde çalışarak çözüm yollarını bulacağız. Kentsel dönüşüm illa ki çok katlı binalar yapmak değildir.


Özellikle kentsel dönüşüm ile hedeflediğimiz bölgelerde, ulaşımda yaşanan dar yol ve dik yokuşların çözüme kavuşacağına da inanıyoruz. Bursa'nın tarihi geçmişine uygun bir siluete de bu kentsel dönüşüm ile ulaşacağına inanıyoruz. Bu konuda bakanlık da masaya en doğru verileri koyup, merkezi hükümetin de desteğini alarak, güzel çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz olan bölgelerde daha hızlı dönüşebilecek alanları da belirleyeceğiz. 8 ay sonra görsel özellikleri de hazırlanmış bir şekilde
sahaya inmeyi planlıyoruz. Vatandaşın da kazançlı çıkacağı, devletin de çok büyük yük altına girmeyeceği, şehrin de güzelleşeceği çözümler olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.