Hava Durumu

Osmangazi'den geleceğe 'Sağlam' yatırım

Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya prestij kazandıracak önemli bir spor tesisine daha ilk kazmayı vurdu. Bir yılda tamamlanması planlanan Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nin temeline ilk harcı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam birlikte koydu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'den geleceğe 'Sağlam' yatırım
“Sporla gelişen Bursa sağlıklı yetişen nesiller” hedefiyle yola çıkan Osmangazi Belediyesi, “Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi”nin temelini törenle attı. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi’nin sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye hitap edecek bir yatırım olduğunu söyledi. Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak tarihe sahip çıkıyoruz. Değerlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Yeşilin azaldığı Bursa’da bir milyon fidan kampanyası ile yeşili koruyoruz. Şehrimize sahip çıkıyoruz. Şehircilik akademisi adını verdiğimiz proje ile kentin geleceğine yönelik yeni fikirler üretiyor ve onları uyguluyoruz” dedi.
Dündar, tüm bunların yanında gençliğe sahip çıktıklarını kaydetti. 33 spor tesisi ile Osmangazi’nin her yanında vatandaşları spor yapmaya yönlendirdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, Belediyespor bünyesinde 26 branşta 2 bin lisanslı sporcunun da faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. Bu sporcuların sadece Türkiye’de değil Avrupa ve rünya arenasında da önemli başarılar elde ettiğini aktaran Başkan Dündar, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğuna inandıklarını aktardı.
Bursaspor’a 2 yıl önce kazandırdığı şampiyonlukla tarihe geçen ve Türk Futbolu’nun simge isimleri arasına giren Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın adını verdikleri bu tesisin Osmangazi ve Bursa adına prestij bir yatırım olacağını vurgulayan Başkan Dündar, “Belediye meclisimiz oy birliği ile bu ismin verilmesini onayladı. Bu hem Bursaspor’umuzu şampiyon yapan hocamıza bir teşekkür, hem de ileriye dönük bir mesaj olsun istedik” dedi.

MEGA KOMPLEKS
Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi’nin toplam 7 bin 716 metrekare alan üzerine kurulacağını anlatan Başkan Dündar, kompleksin kapalı bölümünde 2 akrilik tenis kortu, 2 tenis eğitim kortu, soyunca ve duş birimleri ile kafeteryanın yanı sıra fitness, jimnastik, step ve 3 saunanın yer alacağını kaydetti.
Tesisin 5 bin 400 metrekare alana sahip açık bölümünde ise 2 adet toprak tenis kortu, çocuk yüzme havuzu ve iki açık kafeterya bulunacağı bilgisini veren Dündar, tesisin bir yıl içinde tamamlanarak Bursa’nın ve Türk sporunun hizmetine sunulacağını kaydetti.

“HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM”
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, yaptığı konuşmada, Bursa’da çalışmaktan Bursaspor teknik direktörü olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi. Bursaspor’da 4 yılını geride bıraktığını anlatan Sağlam, bunun Türk futbolunda çok yaşanan bir durum olmadığını, ancak daha uzun yıllar Bursaspor’da görev yapmak istediğini kaydetti.

Türk sporuna verdiği destek ve Bursa’ya kazandırdığı eserler için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür eden Başarılı Teknik Direktör, “Böylesi önemli bir tesisi Bursa’ya kazandırırken, buraya bizim adımızı vermeleri beni onurlandırdı. Hayatım boyunca unutmayacağım, her hatırladığımda büyük bir onur duyacağım bir projeye imza atıyorlar. Burada geleceğin şampiyon sporcuları yetişecek. Bursalılar burada spor yapacaklar. Bursa için önemli ve hayırlı bir iş için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu tesis Bursa’ya ve Türk sporuna hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlam ve Başkan Dündar, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak temele ilk harcı koydu. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yanında getirdiği Mustafa Dündar baskılı 16 numarayı taşıyan formayı Başkan Dündar’a hediye etti. Gençlik Spor Müdürü Süleyman Şahin de Sağlam ve Başkan Dündar’a tenis lisanlı sporcu kartlarını takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.