Hava Durumu

Osmangazi'den hijyen ve sağlık eğitimi

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün düzenlediği 'Hijyen ve Kanla Bulaşan Hastalıklardan Korunma' konulu eğitim kurslarına katılıp başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2012 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'den hijyen ve sağlık eğitimi

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan ve bugüne kadar 28 seminerin gerçekleştiği eğitimlerde, 995 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen, kuaför, güzellik uzmanı, berber ve gıda sektöründe çalışanların katıldığı eğitimler 3'er saatlik eğitim süresini kapsıyor. Son 4 seminere katılıp başarılı olan 207 kursiyer için Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, verilen eğitimler sonunda belgeyi almaya hak kazanan kursiyerlerin mesleki ve kişisel gelişim adına çok önemli bir olaya imza attıklarını söyledi. Günümüzde rekabetin çok çetin yaşandığını, her meslekte kendini yenileyip geliştirebilenlerin ayakta kalıp başarılı olabileceğini vurgulayan Dündar, "Hijyen ve bulaşıcı hastalık konusu, toplum sağlığı açısından son derece önemli. Biz de bu konuda vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet sunarız diye sürekli proje geliştiriyoruz. İlgili meslek odaları ile birlikte başlattığımız 'hijyen ve kanla bulaşan hastalıklardan korunma' konulu seminerlerimize katılan 995 kursiyerimize başarı sertifikası vererek bu alanda önemli bir başarıya imza attık" dedi.

Hangi sektör, hangi meslek olursa olsun kendini ve işini geliştirmeyenlerin başarılı olma şansı bulunmadığını ifade eden Dündar, "50 yıl öncesinin prensiplerine göre çalışarak para kazanmak artık mümkün değil. İnsanımız bizlerde kaliteli hizmet istiyor. Kendisini geliştirmeyen, değişime ayak uyduramayanın ayakta kalıp para kazanması artık çok zor. Bizler, belediye olarak sağlık ve hijyen konusunda çeşitli meslek gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ile sağlık konusunda hassasiyetimizi bir kez daha ortaya koyduk" diye konuştu.

Dündar, konuşmasının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sevcan Yaman, Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan ve Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Necip Daş'ın da hazır bulunduğu sertifika töreninin ardından, kursiyerler ve katılımcılar topluca fotoğraf çektirdiler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.