Hava Durumu

Osmangazi'den Sidney'e kültür çıkarması

Avustralya’nın başkenti Sidney’in Boğaz Limanı’nda düzenlenen “1. Anadolu Türk Festivali”nde Osmangazi Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'den Sidney'e kültür çıkarması

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtımına yönelik adımlarını sürdürüyor. Balkanlar ve Kafkaslarla kurulan sıcak ilişkiler çemberini daha da genişleten Osmangazi Belediyesi, son olarak Avustralya’nın başkenti Sidney’de Türk Kültür Derneği ile Sydney İşadamları Derneği (SİAD) işbirliğiylde bu yıl ilki düzenlenen Anadolu Türk Festivali’nde Bursa’yı temsil etti. Festival kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım standında Bursa çinisi, Bursa bıçağı ve ağaç oyma sanatı sanatçıları eserlerini sergiledi.

Festivale katılmak üzere Sidney’e giden Osmangazi Belediyesi kafilesi organizasyonun ardından Sydney Büyükşehir Belediye Başkanı Shayne Mallard Councillor’u ziyaret etti. Karşılıklı kardeş şehir görüşmelerinin başlatıldığı ziyarette Shayne Mallard Councillor, iki kent arasında oluşacak kardeşlikten büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi. Osmangazi heyeti daha sonra Sydney’e bağlı Liverpool Belediye Başkanı Wendy Waller’in de katılımı ile Avustralya Şule Türk Koleji’ni ziyaret etti. Avustralya Şule Türk Kolejleri Genel Müdürü Ahmet Yanakoğlu, Liverpool Belediye Başkanı Wendy Waller ile Osmangazi Belediye Başkan Belediye Vekili Recep Koygun ve Osmangazi heyetine okullar hakkında bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.