Hava Durumu

Osmangazi'den Türkiye'ye örnek iş birliği

Marmara’nın üç büyük şehrinin merkez ilçeleri Osmangazi’de iş birliği için buluştu. Marmara Bölgesi Büyükşehir Merkez İlçe Belediyeleri İş Birliği Platformu, Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bursa'da toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'den Türkiye'ye örnek iş birliği
 Platformun oluşumuna öncülük eden Osmangazi Belediyesi, İstanbul’un Beyoğlu, Sakarya’nın Adapazarı ve Kocaeli’nin İzmit belediyelerinin basın, imar ve zabıta müdürlüklerini Bursa’da buluşturdu.

2011 yılında belediyeler arası iş birliği ve bilgi paylaşımını arttırmak amacıyla kurulan Marmara Bölgesi Büyükşehir Merkez İlçe Belediyeleri İş Birliği Platformu, Osmangazi Belediyesi’nin dönem başkanlığında çalışmalarına devam ediyor. İlk aşamada başkanlar seviyesinde sürdürülen ilişkiler bu kez belediyelerdeki birim müdürlüklerinin bilgi paylaşımıyla devam ediyor. Ördekli Kültür Merkezi’nde bir araya gelen dört belediyenin İmar, Zabıta ve Basın Müdürleri hem tanışma fırsatı buldu, hem de tecrübelerini ve bilgilerini birbiriyle paylaştı. 3 gruba ayrılan müdürlükler eş zamanlı olarak sunum yaptı. Her müdür kendi birimi hakkında diğer müdürlere bilgi verirken, farklı uygulamaları da paylaşma imkanı buldu. Toplantının ardından platform üyeleri, Osmangazi Belediyesi’nin tesislerini ve Bursa’nın tarihi kültürel mekanlarını gezdi.

Marmara Bölgesi Büyükşehir Merkez İlçe Belediyeleri İş Birliği Protokolü kapsamında 6 aylık periyotlar halinde değişen dönem başkanlığını yürüten Osmangazi Belediyesi, temmuz ayından itibaren dönem başkanlığını Beyoğlu Belediyesi’ne devredecek. Dönem başkanının belirleyeceği konular çerçevesinde belediyeler personel değişimi, ortak proje geliştirme ve eğitim faaliyetleri oluşturacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.