Hava Durumu

Osmaniye'deki yangın 21 saat sonra kontrol altına alınmıştı, alevler yeniden yükseldi!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki orman yangını ikinci gününde kontrol altına alınmıştı ancak bazı bölgelerde yeniden yükseldi. Bölgede alevlerin tehdidindeki bazı köylerde evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiği öğrenildi. Geceden bu yana yangına müdahale eden bazı orman işçilerinin, ağaçların arasında dinlendiği de görüldü. Öte yandan Dereobası Mahallesi'ndeki orman yangınını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmaniye'deki yangın 21 saat sonra kontrol altına alınmıştı, alevler yeniden yükseldi!

İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, 21 saatin ardından kontrol altına alınmıştı ancak bazı bölgelerde yeniden yükseldi.

Havadan helikopter ve uçak ile karadan da arazözlerle müdahale edilen yangın bölgesinde ekipler, iş makineleriyle de yol açma çalışması sürdürüyor.

Bölgede bulunan ekiplerin yangına müdahaleye devam ettiği belirtildi. Geceden bu yana yangına müdahale eden bazı orman işçilerinin, ağaçların arasında dinlendiği de görüldü.

Dünden beri devam eden yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıkarken, yüzlerce ağacın kül olduğu görüldü.

EVLER BOŞALTILDI

Yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle Kazmaca, Sarpınağzı ve Kadirli ilçesindeki Karatepe'de bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Dereobası Mahallesi'ndeki orman yangınını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınan 5 kişinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

VALİ'DEN YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEME

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, çalışmalar hakkında Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek'ten bilgi aldı. Bölgedeki kontrol ve denetimlerin artırılması yönünde jandarma görevlilerine talimat veren Yılmaz, "Yangın neden kaynaklanabilir, dışarıdan herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı alana kim giriyor, kim çıkıyor; elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde çalışma yapalım. Özellikle alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıralım" dedi.

25 HEKTAR KIZILÇAM ALANI ZARAR GÖRDÜ

Vali Yılmaz, yangın sonrası zarar gören 25 hektar kızılçam örtüsü alanıyla ilgili de hemen ağaçlandırma çalışmalarına başlanılmasını istedi. Yılmaz, bölgeye özellikle zeytin ağaçlarının dikilmesi yönünde talimat verip, "Bu konuda çalışmalarımızı yapalım. Hem yangına dayanıklı hem meyvesinden insanlarımız faydalanır. Çok daha iyi olur. Çam ağacı çok çabuk yanan bir ağaç" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.