Hava Durumu

Osmanlı Türkçesi Dersleri Kurban Bayramı'ndan sonra başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrât Vakfı arasında nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye'de açılan Osmanlı Türkçesi dersleri Kurban Bayramından sonra tekrar başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2012 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmanlı Türkçesi Dersleri Kurban Bayramı'ndan sonra başlıyor

Osmanlı Türkçesi Kursları Bursa'da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik, Karacabey, Yenişehir ve Orhangazi ilçelerinde açılacak. Hayrât Vakfı Bursa Temsilcisi Mustafa Topöz, ücretsiz olan Osmanlı Türkçesi kurslarına başvuruları almaya başladıklarını belirterek, "1 Kasım tarihine kadar başvurular devam edecek. Başvuru yapacak vatandaşlarımız www.osmanlicaegitim.com adresinden, kendilerine yakın İlçe Halk Eğitim Merkezlerinden veya 221 00 80 nolu telefondan başvurularını yapabilirler. İnternet sitemizden başvuru yapacak vatandaşlar, ders görmek istedikleri ilçeyi seçtiklerinde o ilçede açılan tüm kurs seçeneklerini görebilecek ve kendilerine uygun olan sınıfa başvurularını yapabilecekler" dedi.

Haziran dönemindeki kurslarda bin 74 kursiyerin başvuruda bulunduğunu ifade eden Topöz, "586'sı sertifika almaya hak kazanmıştı. Yeni başlayacak kasım dönemi kurslarında ise hedefimiz 2 bin başvuru. Şu ana kadar 900 civarında başvuru almış bulunuyoruz ve başvurular hızla devam ediyor. Osmanlı Türkçesi kurslarına vatandaşlarımızdan ciddi talep var. Bu talepleri karşılamak bizim boynumuzun borcu. Bu ciddiyetle hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.