Hava Durumu

ÖSYM branş sıralama güncellendi!

ÖSYM EKPSS atamalarını bekleyen adaylar bugün branş sıralaması ile ilgili bir gelişme yaşadı. 2016-EKPSS ve 2018-EKPSS branş bazında sıralamaları güncellendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ÖSYM branş sıralama güncellendi!

ÖSYM KPSS branş sıralamasında bugün önemli bir gelişme yaşandı. EKPSS branş sıralamaları adaylar tarafından oldukça önemli. EKPSS atamaları için beklenen açıklama 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan gelmişti. Bakan Selçuk, Aralık ayının son haftasında EKPSS'lilerin atanası için kura töreni düzenleneceğini söylemiş ve engelli adaylara müjdeli haberi vermişti. İşte ÖSYM EKPSS ile ilgili detaylar haberimizde...

ÖSYM EKPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR

ÖSYM, sabah saatlerinde yaptığı duyuru ile 2016-EKPSS ve 2018-EKPSS branş bazında sıralamaların güncellendiğini açıkladı. İşte ÖSYM'nin o açıklaması:

"2016-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-EKPSS) ve 2018-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 10.12.2019 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır."

ÖSYM EKPSS ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Bakan Selçuk, "Aralık ayının son haftasında engellilerin kamu kurumlarına atanması için kura töreni düzenleyeceğiz" dedi. Ancak henüz kura töreninin düzenleneceği tarih netleşmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.