Hava Durumu

ÖSYM MSÜ soruları, cevap anahtarı yayınlandı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

MSÜ 2020 soruları ve cevapları için geri sayım başlarken 14 Haziran'da gerçekleştirilen sınava katılan adaylar sonuçları önümüzdeki günlerde öğrenecekler. Peki, ÖSYM tarafından açıklanacak olan MSÜ sonuçları ne zaman duyurulacak ve 2020 MSÜ soru ve cevapları hangi gün erişime açılacak?

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2020 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ÖSYM MSÜ soruları, cevap anahtarı yayınlandı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2020 yılında 14 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar buradan elde edecekleri puanlara göre MSÜ'de yer alabilecek ardından da MSB bünyesinde görev alacaklar. Peki, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak ve sorular ne zaman yayınlanacak?

MSÜ SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

ÖSYM tarafından erişime açılacak olan sorular ve cevaplar genellikle sınavı takiben en geç 5 gün içerisinde duyuruluyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin "duyurular" sayfası üzerinden adaylar soruların ve cevapların erişime açılıp açılmadığını öğrenebilecekler. Kurum diğer sınavlarda olduğu gibi soruların belirli bir kısmını herkese açık olarak, tamamını ise sadece sınava katılan adayların bilgisine açık olarak yayınlandı.

Konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama ise şöyle: 14 Haziran 2020 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2020-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıdan sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 14 Haziran 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

2020 MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin verdiği bilgilere göre 14 Haziran 2020 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları 7 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar ÖSYM'nin "sonuç" sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.