Hava Durumu

Otobüs faciasında bu sabah! Gözyaşları sel oldu

İzmir Buca'dan günübirlik Anneler Günü gezisi için dün Marmaris'e gidenlerin içinde bulunduğu tur midibüsü rampadan inerken keskin virajda devrildi. 30 metreden alt yola savrulan ve bir otomobilin üzerine düşen midibüste, 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Türkiye'yi kahreden facianın ardından cenazeler bugün sabaha karşı İzmir'e getirildi, gözyaşları sel oldu...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otobüs faciasında bu sabah! Gözyaşları sel oldu

Muğla'da, yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı.

Marmaris Karayolu'nun Sakar Geçidi rampasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu.

FACİA NASIL YAŞANDI

İzmir'den dün yola çıkan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 yolcuyu taşıyan, Armağan Serttaş yönetimindeki tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi'nde keskin virajların bulunduğu rampada saat 12.10'da sürücünün kontrolünden çıkan midibüs giderek hızlandı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda 30 metreden yola savrulan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada midibüsten fırlayıp etrafa saçılanlar ve araçta sıkışanlar oldu. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine çok sayıda ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Otobüste yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ökten, Bahar Sınur, Beyzanur Hano, Cahide Güler, Simge Sinur ve 10 aylık Nehir Sertbaş çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Otomobildekilerin yara almadan kurtulduklarını söyleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç" dedi.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında "Muğla'nın Marmaris ilçesindeki elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da birer mesaj yayımlayarak, ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

ÖLÜM OTOBÜSÜNE MOLADA BİNMİŞ

Tur grubunun 6 araçla yola çıktığı kaydedildi. Kazada hayatını kaybeden Nazlı Ceylan'ın turu düzenleyenlerden biri olduğu öğrenildi. Ceylan'ın Aydın'da verilen molada diğer midibüsten inerek kaza yapan araca bindiği ifade edildi. Ceylan'ın eşi Murat Ceytlan'ın da minibüsü olduğu ancak tura katılmadığı bildirildi.

Turun hareket noktası olan Buca'daki Yaylacık Mahallesi'ne acı haber düştü. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahallede, kazada hayatını kaybedenlerin üyesi olduğu Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde kalabalık toplandı. Gözyaşları içinde yakınlarından bilgi almaya çalıştılar. Dernek Başkanı Ali Kara, turu iki kişinin organize ettiğini söyleyerek, "Kasaplar Meydanı'ndan erken saatlerde iki midibüs hareket etmiş. Her hafta böyle gezi düzenleyip günübirlik gidiyorlardı. Aralarında üyelerimiz de var. Hepsi mahallelimizdi" dedi.
Yaylacık Mahallesi Muhtarı Necdet Demirel ise Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı: "Bu bir firmanın yaptığı tur değil. Daha önce de eşimle gitmiştik. Eşim bu gezi için de yazıldı. Ben gitme dedim, vazgeçti. Akyaka'ya gidiyorlardı. Hanımlar her hafta böyle bir tur düzenleyip sabah gidip akşam dönüyordu. Bu hafta da Anneler Günü münasebetiyle düzenlediler. Çok üzgünüz."

MAHALLE YASTA

Haberi alır almaz mahalleye giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Acımız çok büyük.. Elim bir trafik kazasında çok sayıda Bucalı hemşehrimizi kaybettik" dedi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Yaylacık'taki derneğe giderek vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti.

VALİLİK: 23 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yaşamını yitiren 24 kişiden 23'ünün kimlik tespitinin tamamlandığı bildirildi.

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'in Buca ilçesinden Marmaris'e giden Armağan Sertbaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Muğla-Marmaris yolunun Sakar Geçidi mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak bölünmüş yoldaki beton bariyerleri ve yolun kenarındaki çelik bariyerleri aşarak yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığı, kazada 24 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ.

Kazada, yaşamını yitiren 1 kişinin kimliğinin tespitine yönelik çalışmanın ise devam ettiği aktarıldı.

Kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Azime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten, Bahar Sinur, Nehir Sertbaş, Beyzanur Hano, Cahide Güler ve Simge Sinur'un ise tedavilerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.