Hava Durumu

Otomotiv devlerinden ortak karar

Dört otomotiv şirketi, Kuzey Amerika'da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kapatma kararı aldıkları fabrikaların tekrar açılması için çalışmalar yapıyor. Fabrikaların, Nisan ayının ortasında yeniden faaliyete geçmesinin planlandığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otomotiv devlerinden ortak karar

Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren Ford, Fiat Chrysler, Honda ve Toyota şirketleri, koronavirüsten çalışanları korumak için fabrikalarda üretimi durdurma kararı aldı. ABD medyasında yer alan haberde, söz konusu şirketlerin fabrikalarda tekrar üretimin başlaması için adımlar attığını duyurdu.

Haberde, Ford'un 6 Nisan'da Meksika'da bulunan bir fabrikada, ardından 14 Nisan'da ABD'deki dört fabrikada tekrar üretime başlamayı planladığı duyuruldu. Honda'nın ABD ve Kanada'daki fabrikalarında 7 Nisan'da; Toyota'nın Kuzey Amerika'daki fabrikalarında 20 Nisan'da üretime başlamayı hedeflediği ifade edildi. Öte yandan, Fiat Chrysler'in ABD ve Kanada'da, fabrikaların bulunduğu eyaletlerin kısıtlamalarına bağlı olarak 14 Nisan'da üretime başlamayı planladığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.