Hava Durumu

OTSO Komite Sözcüsü Varlı: Turizmde imar düzenlemesi şart

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi'de turizm konulu sunum gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesinden "turizm imar " düzenlemesi beklediklerini söyleyen Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi adına komite sözcüsü Muhammet Ali Varlı, "Tanıtım atağı başlatacağız. İlgili tüm birimler ile koordineli ve ortaklaşa hareket edeceğiz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2019 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
OTSO Komite Sözcüsü Varlı: Turizmde imar düzenlemesi şart

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi adına komite sözcüsü Muhammet Ali Varlı, Orhangazi TSO toplantı salonunda üyelere ve meslek komitesi üyelerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Muhammet Ali Varlı, sunumda Orhangazi'de turizmin iki başlıkta oluşması gerektiğini belirterek, doğa ve macera turizminin üzerinde durmalıyız dedi. Muhammet Ali Varlı, İlçemizin sahip olduğu turizm fırsatları ve başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere olan yakınlığı dikkate alındığında ilçemiz turizmden alması gereken payı daha büyük olduğu görülecektir. Alternatif Turizm geleceğin en popüler turizm destinasyonu haline geldi. Doğa ve Macera turizmi , ulusal ve uluslararası su sporları etkinlikleri , yamaç paraşütü organizasyonu , cam seyir terası ve İznik Gölü ilçemizin sahip olduğu turizm fırsatları olarak yatırımcı bekliyor . Bu alanda TKDK - IPART ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje karşılığı desteklemeleri bizlere umut oluyor. Türkiye'nin dört bir yanında yerel değerleri turizme kazandıran ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan 'Gelecek Turizmde', yeni projelerini arıyor. Sürdürülebilir turizm fikirleriyle geleceğe bir değer katmak isteyenler, projeye 14 Haziran 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Anadolu Efes ortaklığında yürüyen proje, sürdürülebilir turizm fikirlerini Türkiye'nin başarı hikâyelerine dönüştürüyor dedi.

''BÜYÜKŞEHİR'DEN TURİZM İMAR DÜZENLEMESİ BEKLİYORUZ''

Bursa Büyükşehir Belediyesinden "turizm imar " düzenlemesi beklediklerini söyleyen Muhammet Ali Varlı, "Tanıtım atağı başlatacağız. İlgili tüm birimler ile koordineli ve ortaklaşa hareket edeceğiz. TURSAB Güney Marmara BYK ve Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Ayfer Kuralay ile bu alanda neler yapılabiliri her fırsatta masaya yatırıyoruz. Önümüzdeki günlerde birlikte planladığımız ve ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu anlamada bizden desteklerini esirgemeyen TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu'na çok teşekkür ediyorum dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.