Hava Durumu

Özal'ın naaşına ulaşıldı

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, mezarı açılan Turgut Özal’ın cenazesine ulaşıldığını ve 1 saat içinde Adli Tıp’a gönderileceğini açıkladı. İnce, cenazenin en geç cumartesi günü aileye teslim edileceğini, raporun ise 2 ay içinde hazırlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özal'ın naaşına ulaşıldı

Topkapı Anıt Mezar’da sabah saat 07.00 sıralarında başlatılan mezar açma işlemi tamamlandı. İşlemler sırasında Özal’ın cenazesine ulaşılırken, çalışmalara nezaret eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce basın mensuplarına açıklama yaptı. Çolakkadı, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı rahmetli 8. cumhurbaşkanımızın mezarının açılmasına karar verdi. Biz Ankara’nın talimatını yerine getiriyoruz. Ön çalışmalarımızı yaptık bir haftalık sürede yol haritamızı çizdik. Ne şekilde açacağımızı, ne işlemi yapacağımızı uzmanlarla,Ali Tıpçılarla görüştük ve ne yapacağımızı tamamen planladık. Bugün planladığımız gibi uyguluyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına uygun olarak mezarı açtık. Adli Tıp uzmanları, Adli Tıp Başkanımız burada, Mezarlıklar Müdürlüğü burada, polis ekipleri burada, bir başsavcıvekili ve 2 savcıdan oluşan 3 kişilik savcı ekibi burada çalışıyor. Sabahtan beri yapılan çalışma sonucu 10 dakika önce cesede ulaştık. Ceset yerinde, üzerini kaldırdık. Bundan sonra ceset alınacak, Adli Tıp’ta incelenecek. Her şey planlandığı gibi uygulandı, herhangi bir aksama yok. Bundan sonrası Adli Tıp’ın inceleme sürecidir” dedi.


Çolakkadı, Ahmet Özal’ın çalışmalara neden katılmadığının sorulması üzerine de, “Ailesiyle görüştük. Ailenin avukatı ve temsilcileri burada, onlar da izliyorlar. Bundan sonraki aşama Adli Tıp’ta yapılacak inceleme” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce ise Özal’ın cenazesine ulaşıldığını ifade ederek, “Rahmetli cumhurbaşkanımızın cenazesini yaklaşık 1 saat içinde buradan çıkartıp, Adli Tıp Kurumu’na götüreceğiz. Örneklerle ilgili çalışma cenaze çıktıktan sonra biraz daha devam edecek. Cenaze Adli Tıp Kurumu’na geldikten sonra çalışmamıza orada devam edeceğiz. Beklentimiz cuma, cumartesi günü cenaze yi aileye teslim etmek. Biz analizlerimizi ve raporlama sürecimizi 2 aydan önce bu raporun çıkması mümkün değil. Analizler bittikten sonra raporlama sürecini Cumhuriyet Başsavcılığı’na ileteceğiz, açıklamayı da kendileri yapacak” şeklinde konuştu.

“Cenazenin bütünlüğü korunuyor mu?” sorusuna cevap vermeyen İnce, “Örnekler için bizim delil kutularımız var, ama cenaze için tabutumuz var ve tabutumuzun içine yerleştireceğiz” dedi.
İnce, “Cenazenin durumu incelemeye uygun mu?” sorusuna da, “Evet uygun” yanıtını verdi. İnce, bir soru üzerine de, “Çalışmadan bir şey açıklamak doğru değil. Önce bir çalışalım, bulgularımızı ortaya koyalım ondan sonra sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.