Hava Durumu

Özel Harekatçı babadan şehit oğluna son görev

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 3 polisten 22 yaşındaki Ahmet Demir'in cenazesi memleketi Kütahya'ya getirildi. Oğlu gibi özel harekat polisi olan baba Mehmet Ali Demir törende eşine ve kızlarına, "Ağlamak yok, dik duracaksınız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özel Harekatçı babadan şehit oğluna son görev
Tunceli'de Özel Harekat Şubesi'nde görevliyken geçici görevle Mardin'e giden Ahmet Demir, önceki gün Derik İlçesi yakınlarında yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu, içinde bulunduğu zırhlı araçta 2 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Nişanlı olan Ahmet Demir'in cenazesi Kütahya'ya getirildi. 

Özel harekat polisi şehit Ahmet Demir için ilk olarak Kütahya Polisevi bahçesinde tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, şehidin Bursa'da görevli özel harekat polisi olan babası Mehmet Ali Demir, annesi Hanife Demir, kardeşleri, nişanlısı, yakınları, özel harekat polisleri ile çok sayıda emniyet mensubu katıldı.



Törene özel harekat polisi kıyafetiyle katılan baba Mehmet Ali Demir oğlunun tabutunun önünde yürüdü. Evli 4 çocuk babası Demir, Türk Bayrağı'na sarılı oğlunun tabutunun yanına gelen eşi Hanife ve iki kızı ile oğlunun nişanlısına "Ağlamak yok. Dik duracaksınız, namerdi güldürmeyeceksiniz. Ayakta duracaksınız, dik durun. Çok şükür vatan haini olarak çıkmadı karşına, vatan evladı olarak çıktı karşına, dik dur" dedi.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Hanife Demir, "Ben oğlumu vatan için kurban ettim, bayrak için kurban ettim. Ben eşimle de oğlumla da gurur duydum. Ah Ahmet'im kokularını özledim oğlum, 'babamın yolundan gideceğim' dedin gittin, vatana bayrağa kurban oldun yavrum. Düğününü yapacaktım oğlum ben senin" diye konuştu.

Poliseevi bahçesindeki törenin ardından şehit polis Ahmet Demir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesine bağlı Tepecik Köyü'ne götürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.