Hava Durumu

Özer: İnşaat sektörü lokomotif olmayı sürdürecek

Bursa'nın köklü inşaat şirketlerinden olan ve 16 yıldır şehrin birçok bölgesinde nitelikli,kaliteli ve güvenilir yaşam alanları inşa eden Murat Özer İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özer, inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2020 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özer: İnşaat sektörü lokomotif olmayı sürdürecek

İnşaat sektörünün yüzlerce alt sektörü besleyen, ülke ekonomisi için oldukça önemli ve lokomotif sektörlerden birisi olduğunu belirten Ömer Özer, son birkaç yıldır sektörün ciddi badireler atlattığına dikkat çekti.

ÖZER: BIR RİCAMIZ VAR, AYNI KARARLILIK SÜRSÜN.

Özer, "İnşaat sektörünün ülkemiz ekonomisi açısından önemi yadsınamaz bir gerçek. Depremler, krizler, pandemi ve kendi sorunları dahil inşaat sektörüyle ilgili birçok işletme son 5 yılda 50 yıllık sıkıntı ve stres yaşadı. Kimileri bu sıkıntıları kendi finansal gücüyle atlattı kimileri de devletimizin aldığı yerinde kararlar neticesinde bu süreçten çıkabildi.

Özellikle pandemi sürecinde alınan yapıcı kararlar ve diğer uygulamalarla, satışlarda önemli bir ivme yakalandı ve sektör adına yaklaşık 2 yıldır süregelen olumsuz gelişmeler bertaraf edildi. Bu olumlu havanın devam etmesi adına pandemi döneminde alınan kararların devamlılığı gerektiği kanaatindeyim. Firma olarak yeni projelerimizle birlikte Bursa ve Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETİYORUZ"

Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlara da değinen Ömer Özer , "Biz hem şehrimiz hem ülkemiz hem de en önemlisi vatandaşlarımız için güvenli yapılar üretiyoruz. Son haftalarda girdi maliyetlerimizde yaşanan artışlar yapı fiyatlarını olumsuz türden etkileyecek denilebilir. Üzüntüyle dile getireceğim, konut fiyatlarında 2021 yılında yüzde 25 - 30 bandında bir artış yaşanması ihtimal dahilinde. Ev sahibi olmayı hedefleyen müşterilerimize tavsiyemiz, güvenilir firmalardan biran önce evlerini satın almalarıdır" dedi.

"TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALIYIZ"

Pandemi süreciyle birlikte konut satış teknikleri ve konut tercihlerinde ciddi değişimler yaşandığına vurgu yapan Murat Özer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özer , koronavirüs salgınında yayılımın önüne geçmek adına her alanda teknolojik gelişmelerden fazlasıyla yararlanılır hale gelindiğini , inşaat sektörünün de bu gelişmelerden nasibini aldığını işaret etti. Bu dönemde başlayan online satışların, sektörün geleceğini şekillendirdiğini dile getiren Özer , kendilerini bu yönde geliştirmeyen firmaların , önemli kayıplar yaşayabileceği gerçeğine dikkat çekti.

DOĞAL YAŞAM ÖN PLANA ÇIKTI

Özer ayrıca pandemi sürecinin bir diğer etkisinin de konut tercihlerinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Konut alıcıları bu dönemde ağırlıkla bahçeli ve doğa ile iç içe olan projeleri tercih ettiler. Bu durum ise gelecek günlerde temelleri atılacak projelerin temalarını şimdiden belirlemiş oldu. Gelecek yıllarda yeşili bol, doğayla iç içe , bahçeli ve müstakil yapıların hem şehrimiz Bursa'da hem de ülke genelinde inşasını göreceğiz ve hatta görmeye bile başladık. Alıcılar artık standart bir daireden çok bahçesi ve özel yaşam alanları olan konutları tercih eder oldu, firmalar da bu tarz projeleri geliştirmeye başladı. Biz de kısmet olur ise çok yakın zamanda lokasyonunu belirlediğimiz şu anda iki arazinin satın alma organizasyonunu bitirmek üzereyiz. 2021 yılı ilk çeyreğinde Bursa halkının beğenisine farklı bir projeyi sunmuş olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.