Hava Durumu

Öztrak: Tüm vatanımıza sahip çıkarız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Ünal Çeviköz'ün tepki çeken "Mavi Vatan" sözleriyle ilgili "Biz CHP'yiz, mavi, yeşil, kahverengi tüm vatanımıza sahip çıkarız. Haklarımızı sonuna kadar savunuruz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öztrak: Tüm vatanımıza sahip çıkarız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün parti genel merkezinde MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında yaşamını yitiren eski dönem milletvekili Şahin Mengü'ye başsağlığı diledi ve özetle şunları söyledi:

GAZİLER: CHP iktidarında, 18 Mart Şehitler Günü'nde şehit yakınlarımıza, 19 Eylül Gaziler Günü'nde malul gazilerimize, birer maaş ikramiye vereceğiz. Şeref aylığı alan muharip gazilerimiz arasında, maaş farklarını gidereceğiz. 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için, Beşiktaş saldırısında hayatını kaybedenler için toplanan paraları hak sahiplerine tastamam vereceğiz.

KİM BU DAEŞ SEVER?: Askerlerimizin yakılması fetvasını veren Suriyeli DAEŞ mensubunun, çoluğuyla, çocuğuyla beraber Türkiye'de yaşadığı, bu kişinin, Gaziantep'te kuşçuluk yaptığı ortaya çıktı. Bu kişiyi hangi güç serbest bıraktı? Kim bu DAEŞ-sever? İki askerimizin katledilme fetvasını verdiği iddia edilen, bir IŞİD mensubuna, Türkiye'de dükkân nasıl açtırırsınız?

ETİKETLER: Pahalılık başını alıp gidince de şimdi çıkıp, şaha kalkan fiyat etiketlerini suçluyorlar. Beceriksiz makasçıları treni deviriyor. Bunlar fiyat etiketlerini suçluyor. Son bir yılda kiraların, İstanbul'da yüzde 51, Adana ve Antalya'da yüzde 50, Mersin'de yüzde 64, Ankara'da yüzde 32, İzmir'de yüzde 31 artması mı abartı?

MİLLET İTTİFAKI: (SP Genel Başkanı'nın ittifak açıklaması) Seçim sandığı geldiğinde demokrasiden yana partilerin Millet İttifakı çerçevesindeki birlikteliğinin gücünü tüm Türkiye görecektir. Millet İttifakı içinde sorun arayanlar dün olduğu gibi bugün de yarın da hüsrana uğrayacaklardır. İlk seçimde Millet İttifakı'nın adayı ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI: Fethiye Belediye Başkanımızla ilgili, kendisini disipline sevk ettik.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ: (Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümü açıklamaları) Bize göre çözümün adresi TBMM'dir. Teröristlerle pazarlığa oturarak bu sorunu çözemezsiniz. Gayri meşru unsurlarla bu sorunu çözemezsiniz. TBMM'deki meşru siyasi partiler bu soruna çözüm bulacaklardır. HDP'de bu partilerden biridir. Geçmişte gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiştir. Erdoğan yönetimi çözümü Meclis'te değil, İmralı'yla, Kandil'le müzakerede aramıştır. Bunun sonuçları milletimiz için ağır olmuştur. Bu sorun çözülecekse milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de çözülecektir. TBMM'deki meşru partiler eliyle çözülecektir.

'Hiçbir seçim yasası kurtaramaz'

MAVİ VATAN: (Ünal Çeviköz'ün açıklamaları) Akdeniz'de Mavi Vatan dediğimiz bölgede ülkemizin ulusal hakları var. Bu hakkımızı uluslararası hukuk çerçevesinde korumak zorundayız. Bunun yolu nedir, Akdeniz'de söz sahibi olan bütün devletlerle oturup sağlıklı, samimi bir diyalog kurmaktır. Biz CHP'yiz, mavi, yeşil, kahverengi tüm vatanımıza sahip çıkarız. Haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Bu konuda hiçbir geri adımı kabul edemeyiz.

SEÇİM YASASI: Hükümetler seçim yasalarıyla oynamaya başlaması gidici olduklarını anladıklarının göstergesidir. Milletin sesini duymayan hükümetleri, hiçbir seçim yasası kurtaramaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.