Hava Durumu

Paket turda 2 seçenek!

Paket tur düzenleyicisi şirketler, koronavirüs iptali nedeniyle paralarının iadesini isteyen tüketiciye iki seçenek sunacak: 14 gün içinde otel hariç iade al ya da 74 gün bekle otel dahil paranı al...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paket turda 2 seçenek!

Ticaret Bakanlığı, devam eden koronavirüs salgınında binlerce paket tur sözleşmesinin geçersiz kalması nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlıklara çözüm için yönetmeliğe yeni bir madde ekledi. Buna göre paket tur düzenleyicisi şirketler paralarının iadesini isteyen tüketiciye, (turun yapılmasına 30 günden az kalmışsa) "14 gün içinde vergi, harç ve otel ücreti hariç tur bedelini iade al ya da uçuş yasaklarının kalmasının ardından 74 gün beklerseniz otel ücretinizi de size iade ederiz" seçeneklerini sunacak. Tüm uçaklı tur satın alan tüketiciler, sözleşmelerine bakılmaksızın, uçak bileti iadesini uçuş yasaklarının kalkmasının ardından 74 gün içinde ilgili tur şirketinden alabilecekler.

BİNLERCE SÖZLEŞME İPTAL

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, virüse bağlı olarak binlerce sözleşmenin iptal olduğunu belirterek, sektörün bu sorunla baş etmeye çalıştığını söyledi. Onaran, "Biz misafirlerimize iptal yerine başka bir tarih için değiştirme opsiyonu sunuyoruz. Bunun kendileri için daha avantajlı olacağını belirtiyoruz. Çünkü ücreti hesaplarken, ödeme tarihindeki kuru esas alarak şu kadar 'dolar ya da euro alacağınız var, başka bir turda bunu kullanabilirsiniz' diyoruz. Belirsizliklerin azalmasıyla günde 3-5 talep gelmeye başladı. Son bir haftada ekim, kasım, aralık aylarına rezervasyon almaya başladık. Bunlar içinde Fas da var Latin Amerika, Balkanlar, Paris de var. Ekim ve sonrası gibi yurtdışı; ağustos, eylül yurtiçi talepleri var. Grupları küçülttük, yeni paketler çıkardık. Biz bize aile paketleri 6 kişilik. Uçaklarda filtrelerin yüzde 99 tutması, insanların da maske kullanması güven verecektir. Umutlu olmalıyız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.