Hava Durumu

Paksoy: YEP'in üç ana hedefi var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik olarak Stratejist Cüneyt Paksoy değerlendirmede bulundu. Paksoy Yeni Ekonomi Programı'nın "Üç ana hedefi var. Sürdürülebilir büyüme, enflasyonla mücadele ve istihdam. Bugüne kadar alınan bütün tedbirlerin amacı bu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paksoy: YEP'in üç ana hedefi var

Bakan Albayrak, ekonomide yeni yol haritasını Yeni Ekonomi Programı ile açıkladı. Bakan Albayrak, büyüme, işsizlik ve enflasyona yönelik hareketlerin olacağını belirtirken, istihdamın artırılarak büyümenin sağlanacağını da söyledi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarını Stratejist Cüneyt Paksoy yorumladı. Paksoy, "Yeni normallerin getirdiği problemlerle öncelikle mücadele edeceksiniz ondan sonra kazanımlarınızı artırarak virüs sonrası yeni dünya düzeninde iyi bir yer alacaksınız. Programın üç ana hedefi var. Sürdürülebilir büyüme, enflasyonla mücadele ve istihdam. Bugüne kadar alınan bütün tedbirlerin amacı bu. Sürdürülebilir büyümeden uzaklaşmamak. Bence bu paketin en önemli özelliği, ölçülebilir bir denge üzerinde her şey kurgulanmış."

Paksoy'un açıklaması şöyle:

"Sayın bakanımız da söyledi 2020'ye başlarken biz disiplin dengelenme sonrası değişimi hedef alıyorduk. 2020'nin ilk çeyreğine iyi bir büyümeyle de girdik aslında. Sonra bütün dünya için belirgin hale gelen ve her şeyi değiştirme potansiyeli içeren yeni bir döneme geldik. Virüs süreci. Halen de o sürecin içindeyiz hem global ölçekte hem iç ekonomimiz üzerinde ciddi etkileri olan bir süreç. Yeni, normaller ve bu yeni normallere alışma süreci. Bir kere yeni normallerin getirdiği problemlerle öncelikle mücadele edeceksiniz ondan sonra kazanımlarınızı artırarak virüs sorası yeni dünya düzeninde iyi bir yer alacaksınız. Üç ana hedefi var. Sürdürülebilir büyüme, enflasyonla mücadele ve istihdam. Bugüne kadar alınan bütün tedbirlerin amacı bu. Sürdürülebilir büyümeden uzaklaşmamak. Bence bu paketin en önemli özelliği, ölçülebilir bir denge üzerinde her şey kurgulanmış."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.