Hava Durumu

Pandemide 61 bin 375 vatandaşa sosyal yardım dağıtıldı

Sultanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Covid-19 salgınının başladığı 11 Mart 2020 tarihinden 25 Ağustos 2020 tarihine kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destekleriyle Sultanbeyli'de yaşayan 61 bin 375 vatandaşa 56 milyon 517 bin 336 TL sosyal yardım dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pandemide 61 bin 375 vatandaşa sosyal yardım dağıtıldı

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, şunları söyledi:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla salgın sürecinde mesai mefhumu gözetmeden çalışarak, Devletimizin şefkat elini muhtaç vatandaşlarımıza hissettirmek için yoğun bir mesai harcadık. Sosyal Devlet olmanın bilinciyle ilçemizdeki ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç ve salgından etkilenerek zor duruma düşen ailelerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Salgının başladığı andan itibaren ilçemizdeki 61 bin 375 haneye toplam 56.517.336 TL tutarındaki nakdi yardımı evlerinde ulaştırdık. Yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasında desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya'ya ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Keskin'e bu çalışmalarda görev alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve PTT çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Yapılan açıklamada ayrıca, "Sultanbeyli ilçemizde Darülaceze Vakfı'nın destekleriyle yürütülen "Şefkat Eli" ve "Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında yaşlı, engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev temizlikleri ve evlerindeki küçük tadilat işlemleri yapıldı; gıda, sıcak yemek, hijyen kiti ve maske ihtiyaçları giderildi. Bu hizmetten yararlanan vatandaşımız için 146 bin 179 TL tutarında kaynak harcandı." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.