Hava Durumu

Pandemiye rağmen 5 milyar TL yatırım

NG Kütahya Seramik, 1.5 milyar TL yatırımla dördüncü otelini Antalya'da açtı. Erkan Güral, "Pandemide Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmedik. Seramik, turizm ve porselende 5 milyar TL yatırım yaptık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pandemiye rağmen 5 milyar TL yatırım

Pandemiye karşın yatırımda hız kesmeyen NG Kütahya Seramik, 1.5 milyar TL yatırımla yeni otelinin açılışını yaptı. Antalya Kemer Göynük Koyu'nda açılan 480 odalı NG Phaselis Bay'in yapımı 18 ayda tamamlandı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, faaliyet gösterdikleri seramik, turizm ve porselen sektörlerinde son bir yılda toplamda 5 milyar TL'yi bulan yatırıma imza attıklarını açıkladı. Güral, bu yatırımı son bir yıl içinde NG Sapanca Enjoy, seramik ve porselen fabrikası, NG Phaselis Bay için yaptıklarını söyledi.

1200 kişiye iş

NG Sapanca Enjoy, NG Sapanca ve NG Afyon Wellness&Convention'dan sonra NG Phaselis Bay'le turizmde dördüncü otellerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Güral, "Pandemi koşullarında sadece turizmde 1200 kişiye yeni iş imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Güral, turizmde satın alma anlamında yeni fırsatlar olursa değerlendireceklerini, yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını aktardı.

Antalya Kemer'de otelin çalışmalarının 18 ay sürdüğünü anlatan Güral, "480 oda kapasitesine sahip tesisimiz yüzde 65 dolu. Pandemiye ve seyahat engellerine karşın haziran ayının ilk haftasında, önceden yapılan rezervasyonlarla birlikte yüzde 98 doluluk oranına ulaşacağız. Geniş ailelerin rahat edebilecekleri villalarımız da var. Haziran, temmuz, ağustos döneminde bu villaların yüzde 85'i şimdiden doldu" diye konuştu.

2021 'yara sarma yılı'

Turizmde kendi çalışanlarının aşıladığına ve aşılamanın sektör genelinde sürdüğüne de değinen Güral, ülkelerin aşılamada hızlanmaları, artık aşının yaygınlaşması ve 20 yaş üzerine kadar aşılanma haberlerinin sektöre umut verdiğini vurguladı. Sektörü de değerlendiren Güral, "2021 yılı sektörde 'yaraları sarma' yılı olarak geçecek. 2022 sezonu için çok umutluyuz. Ülke turizmi için Rusya oldukça çok önemli bir paydaşımız. Temmuz ayı ve sonrasında turizm sektöründe hareketlilik bekliyoruz" diye konuştu.

Gelmek istiyorlar

Rusya ve Avrupa ülkelerindeki seyahat yasaklarının sektörü olumsuz etkilediğine de işaret eden Güral, şunları söyledi:

"Biz bu yasakların kalkmasını bekliyoruz. Eğer kalkmazsa 2021 yılı kayıp yıl olur. Rusya'da çalıştığımız acentelerden aldığımız bilgiler Rusların Türkiye'ye gelmek istediğini gösteriyor. Ukrayna üzerinden otelimize gelen Rus misafirlerimiz var. Her iki ülke açısından uçuşların tekrar açılması en büyük temennimiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.