Hava Durumu

Panzerin girdiği evde hayatını kaybeden çocukların amcası konuştu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Çarşamba gecesi, zırhlı bir polis aracının bir eve çarpması sonucu Furkan ve Muhammed Yıldırım adındaki iki kardeş hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden çocukların amcası olayın yaşandığı geceyi anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Panzerin girdiği evde hayatını kaybeden çocukların amcası konuştu

Gece devriyesi yapan zırhlı bir araç, Karşıyaka Mahallesi'nde yaşanan bir kaza ile Mesut Yıldırım'ın evinin duvarına çarptı. Zırhlı aracın eve çarpması sonucu evin bir duvar ve kolonu yıkıldı ve yataklarında uyuyan iki küçük kardeş hayatını kaybetti.

BBC Türkçe'ye konuşan Furkan ve Muhammed'in amcası, yan evde yaşayan Suat Yıldırım, o gece yaşananları şöyle anlattı:

"Ağabeyimin evi iki odalı, müstakil. Panzer sokağa bakan duvarı yıkarak içeriye girmiş. Gece yarısıydı, evde uyuyorduk. Ağabeyim ile aynı bahçedeyiz. Deprem oldu sandık. Komşularla birlikte ben de o gürültüye uyandım. Bahçeye indiğimde komşuların evin etrafında kapıyı açmaya çalıştığını gördüm. Bahçeden kapıyı açınca içerisi toz dumandı. Duvarı yıkan ve salonun girişine kadar içeriye giren o büyük zırhlı aracın ışıkları yanıyordu. İçinde dört polis vardı. Baktım yeğenlerim yıkılan kolonun altında, salonun ortasında yatıyorlar. Birinin cesedini ben aldım, diğerini abim. Biz yeğenlerimi hastaneye götürdük, ama yeğenlerim ölmüştü."

Şırnak Valiliği, kazaya sebep olan panzeri kullananan polisin alkollü olduğu iddialarını yayınladıkları basın açıklamasıyla reddetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.