Hava Durumu

''Para bozdurma'' bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Eskişehir, Denizli, Bursa, Manisa ve Balıkesir'de ''para bozdurma'' bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli, yaklaşık 450 bin araç incelenerek Eskişehir'de gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Para bozdurma'' bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

 

Alınan bilgiye göre, Eskişehir'de birkaç esnaf, komşu dükkandan gelip 200 lira bozdurması gerektiğini ancak acelesi olduğunu ve bozduracağı parayı daha sonra göndereceğini söyleyerek kendilerinden para alan şüpheli tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Polisin yaptığı araştırmada, Metin Ş. (49) adlı şüphelinin, dolandırıcılık amacıyla esnaf dükkanlarına girmeden önce uzak bir alana aracını park ettiği ve üzerine iki kat gömlek giydiği, dükkandan ayrıldıktan sonra üstteki gömleği çıkarıp aracıyla kentin kalabalık olmayan mahallelerine gittiği belirlendi.

Şüphelinin aracının plakası ve özelliklerine ilişkin bilgileri tespit eden polis, yaklaşık 450 bin aracı inceledikten sonra Eskişehir'de durdurduğu araçta, Metin Ş'yi gözaltına aldı.

Denizli ile Bursa'nın İnegöl, Manisa'nın Salihli ve Balıkesir'in Susurluk ilçelerinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ve Eskişehir'de 14 ayrı dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunduğu belirlenen Metin Ş, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

 

AA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.