Hava Durumu

Paraları ödenmezse serbest kalıyorlar!

Bursaspor'da alacaklarını tahsil edemeyen Burak Kapacak, Burak Altıparmak ve Emirhan Aydoğan kulübe TFF aracılığıyla ihtarname çekti. Oyuncular gerekli zaman diliminde ödeme alamadıkları takdirde serbest kalma hakkını elde edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paraları ödenmezse serbest kalıyorlar!

ÖZEL HABER | Samet ZİNCİROĞULLARI

Sezon başından bu yana maddi sıkıntılarla boğuşan Bursaspor'da oyuncular bir kez daha Yeşil Beyazlı kulüple karşı karşıya geldi.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURDULAR

Yayınladıkları bildiri ile bu yılki ücretlerini almadıklarını açıklayan ve Türkiye'nin gündemine oturan Yeşil Beyazlılar'da 3 futbolcu kulübe ihtarname çekti. Geriden gelen alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle Burak Kapacak, Burak Altıparmak ve Emirhan Aydoğan birikmiş alacaklarını tahsil etmek için hukuki yollara başvurdu.

Hatırlanacağı gibi söz konusu oyuncular daha önce de kulübe ihtarname çekmiş ve geriden gelen alacaklarını tahsil etmişti. İhtarname kriziyle karşılaşan Bursaspor'u önümüzdeki günlerde sıkıntılı bir süreç bekliyor.

İLGİLİ MADDE HÜKÜMLERİ ÇOK SERT

Konuyla ilgili olan Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 28'inci maddesinin 1. fıkrasında "Kulübün, futbolcunun ücretlerini ödememesi halinde, futbolcu sözleşmesini feshetmek arzusunda ise, kulübüne ve bilgi için TFF'ye noterden keşide edeceği bir ihtarname ile ücretinin 30 gün içerisinde ödenmesini bildirmek zorundadır. Kulüp, söz konusu mehile rağmen ücretini ödemediği takdirde, futbolcu mehilin sona ermesinden itibaren ancak 7 gün içinde sözleşmesini feshedebilir." yazmakta. İlgili maddenin hükümlerine göre sözleşmeleri süren üç oyuncu kulüp gerekli şartları yerine getirmediği takdirde serbest kalma hakkını elde edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.