Hava Durumu

'Paralel yapı' operasyonu amirallere sıçradı

İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla 2 amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Paralel yapı' operasyonu amirallere sıçradı
İzmir'deki, 'askeri casusluk' adıyla bilinen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi.

Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin işlediği iddiasıyla arandıkları öğrenildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi.

6 muvazzaf askerden bir binbaşı gözaltına alınırken, 2 amiral ve 3 binbaşının rapor aldığı için gözaltı işleminin uygulanamadığı öğrenildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.