Hava Durumu

Paralel yapının şoke eden "GATA" oyunu

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) örgütlenen paralel yapı üyelerinin, verdikleri sağlık raporlarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısında söz sahibi olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paralel yapının şoke eden "GATA" oyunu
GATA'da tabip olarak görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen  bir subay, AA'ya, FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasını anlattı.
 
FETÖ'nün, son 5-6 yıldır, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin  muayenelerinin yapıldığı, heyet raporlarının verildiği GATA'da etkinliğini  artırdığını belirten subay, örgütün, verdiği sağlık raporlarıyla istediklerinin  Silahlı Kuvvetlerin çeşitli birimlerinde yükselmesini sağladığını kaydetti.
 
Paralel örgütün, istemedikleri kişilerin ise "sağlık problemi var"  şeklinde rapor yazarak kurumdan ayrılmasına neden olduğunu söyleyen tabip, "Heyet  muayenelerinde çoğunluğu elinde bulunduran örgüt, Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Harp Okulu da dahil olmak üzere, personel alımlarında söz sahibi oldu.  FETÖ böylece, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısını şekillendirmeye  çalıştı. Örgüt, kritik bir kurum olan GATA'da yapılanmasını gizlemek için özel  bir çaba sarf etti." ifadesini kullandı.
 
Başarılı subayların önünü kesti
 
GATA'nın etik ve akademik kurullarında önemli mevkileri ele geçiren  örgütün, üyesi olmayan başarılı subayların akademik ilerlemelerine engel  çıkardığını anlatan subay, iftiralar atan örgütün, çok sayıda personelin  istifasına neden olduğunu belirtti.
 
Subay, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına geçişlerde,  FETÖ üyesi olmayanlara izin vermeyen örgütün, gelecek vaat eden subayların önünü  kestiğini söyledi.
 
FETÖ'cü olmayanlara kadro yok

 
Akademik personelin yazdığı makalelerin yayımlanmasında, örgüt üyesi  olmayanlara yer vermeyen terör örgütünün, puanlarını düşük tuttuğu subayların,  akademik ilerlemelerini durdurduğunu belirten subay, şunları kaydetti:
 
"Bu örgütün Allah korkusu yok. Her türlü iftirayla, yalanla, kumpasla  insanları yok etmeye çalışıyorlar. Kendinden olmayanlara GATA'da kadro açmayan  FETÖ, çok sayıda doçenti ve profesörü, Türkiye'nin değişik yerlerindeki askeri  hastanelere gitmeye zorladı, sürdü. Üst kademelerde, ağırlıklı olarak albay ve  general seviyesinde bulunan örgüt üyelerinin asıl hedefi, kuruma yeni alınmış ya  da alınacak personel. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. GATA gözlerden uzak olduğu  için fazla sorgulanmıyor ama en büyük sorun burada. Çünkü, Türk Silahlı  Kuvvetlerine alınacak personelin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Buradaki  Fetullahçı yapının tasfiyesi gerekiyor."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.