Hava Durumu

Paramız yok!

Transferde istenilen sonucu bir türlü alamayan Bursaspor’un deneyimli antrenörü, “Bizim yıldız oyuncuları kadromuza katacak ekonomik gücümüz yok. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2012 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paramız yok!

Yeşil Beyazlı camianın beklentilerine açıklık getiren ve kulübün son durumu hakkında bilgi veren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, transferin önündeki en önemli engelin ekonomik yetersizlikler olduğunu söyledi. Sağlam yönetimin iyi niyetli çalışarak kaynak yaratmaya çalıştığını belirterek, “Biz 2 ya da 3 yıldız oyuncuyu, kadromuza katmak isteriz ancak böyle bir ekonomik gücümüz yok. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Ekonomik olarak rahat bir kulüp olmadıklarını dile getiren başarılı antrenör, “Bazı gerçeklerle yüzleşmek lazım” dedi.  

BÜYÜK FARK VAR
Ertuğrul Sağlam ayrıca beklediği transferlerin bir türlü gerçekleşmemesinden dolayı huzursuz olduğunu belirtti. Rakipleriyle aralarında ciddi anlamda ekonomik farklılıklar olduğunu belirten Sağlam, “Onlarla bu ortamda yarışmak gerçekten kolay değil. Böyle ortamda her sene transferde sıkıntılar yaşıyor olmamıza rağmen ortaya belli başarılar çıkarmayı bildik. Bu başkan, yönetim, sporcular, teknik yönetim adına çok önemli bir durumdur. Türk futbol tarihine baktığınız zaman başarılı olmuş takımlar var. Ama sürekli olarak Avrupa'da mücadele etmiş bir Anadolu takımı yok” dedi.

ELEŞTİRİ ALDIK
Başarıyı devamlı ve istikrarlı hale getirdiklerini sözlerine ekleyen Ertuğrul Sağlam, “Bu başarıyı devamlı ve istikrarlı hale getirdik. Bunu yaparken her sezon başında büyük sıkıntılar yaşadık. Şampiyon olduğumuz sezonun başında bile, başkalarının bıraktığı, Avrupa'da tutunamayan oyuncularla başarılı olacaksınız diye eleştiriler almıştık. Bu eleştiriler geçen sezon da oldu, ondan önceki sezon da ama sonuç ortada” diye konuştu.

 

Mazeretlere sığınmadık

Ertuğrul Sağlam, “Bizler de antrenör olarak ‘5 transfer lazım, olmazsa başarısızlık gelir’ gibi bir mazeret arkasına sığınmadık. Nasıl malzeme bulduysak en iyisini ortaya çıkarmaya çalıştık. Bugüne kadar da en iyisini ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde kadromuza 1 oyuncu katılır mı katılmaz mı bilemiyorum ama yine elimizdeki kadroyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Başarılı olmaya çalışacağız” dedi.

 

Sürpriz istemiyoruz

Rakiplerine oranla daha güçlü olduklarını ama Avrupa kupalarında iyi takımların olduğunu bildiklerini söyleyen Ertuğrul Sağlam, “Bu sene hedefimiz bu turu kayıpsız bir şekilde geçip bir sürprize izin vermemek. Bu dönemde ortaya konacak futbol kalitesi taraftara camiaya vereceğimiz izlenim açısından çok önemli. Kağıt üzerinden her ne kadar üstün olsak da işinizi ciddiye almazsanız ciddi sürprizlerle karşılaşırsınız” dedi.

Emrah GÜLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.