Hava Durumu

Parayla parti kurdurulduğu iddia edilen kişi kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında Millet İttifakı'nı bozmak için bazı isimlere parayla parti kurduruluyor iddiasına bulunmuştu. Muharrem İnce ve CHP'den konuyla ilgili açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu 'Sadece İnce değil' cevabını verse de 'Bu isim kim' sorusu merak uyandırdı. İşte kulislerde konuşulanlar...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Parayla parti kurdurulduğu iddia edilen kişi kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Millet İttifakı'nın dağılması için belli kişilere para verildiğini, parti kurma çalışmalarına destek verildiğini iddia etmişti "Muharrem İnce'yi mi kastediyorsunuz?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Sadece o değil" cevabını vermişti.

Kıvanç El şu bilgileri paylaştı:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın parçalanmaya çalışıldığını ve parayla parti kurulmaya çalışıldığını söylemişti. Muharrem İnce ve CHP'den karşılıklı açıklamalar geldi. Bu ismin İnce olmadığı ifade edildi. Hâlâ merak ediliyor, bu isim İnce değilse kim? Kılıçdaroğlu'na yakın isimlere bu soruyu sorduk.

Bir kez daha şu vurguyu yaptılar, "Muharrem İnce değil".

Ancak bununla birlikte CHP'den ayrılan, DSP'de siyaset yapan ve şu aralar yeni parti çalışmaları yapan Mustafa Sarıgül'ü de sorduk. Bu konuda CHP liderine yakın isimler sessiz kaldı ve yanıt vermedi. Ama yine de kimin para aldığı, kimlerin parayla parti kurulduğu sorularına aslında net bir yanıt yok. Aslında bu sorunun cevabı Kemal Kılıçdaroğlu'nda.

Muharrem İnce cephesi iki konuya dikkat çekiyor. Birincisi, 'biz değilsek bu kim, kamuoyu bunu öğrenmeli' deniyor. İkinci olarak, bu açıklamaların parti kurma hazırlıkları yapan isimleri hedef aldığı, parti kurmak isteyenlerin önünün kesilmek istendiği ifade ediliyor.

Mustafa Sarıgül'e yakın isimler 'Bu iddia ispat gerektirir, belgelerle konuşulması gerekiyor" açıklaması yaptı.

Diğer muhalif isimlere baktığımızda onlar da geçmiş bir tartışmayı hatırlatıyor, "Külliye'ye giden CHP'li" tartışmasına dikkat çekiyorlar. CHP liderinin daha önce "Ben gideni biliyorum" demesine karşın bu iddianın havada kaldığına işaret ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.