Hava Durumu

Parçalanan Tesla'nın suçlusu Apple mühendisi mi?

Tesla'nın otomatik pilotu diğer araçlar ile kıyasladığımızda adeta rakipsiz olsa da, tartışılmaya devam ediliyor. 2018 yılının Mart ayında Walter Huang isimli bir kişinin Tesla aracı ile hayatını kaybetmesi sonrasında tartışmalar alevlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Parçalanan Tesla'nın suçlusu Apple mühendisi mi?

Ancak, yayınlanan son raporlara göre araç sürücüsü suçlu görünüyor. Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu tarafından yayınlanan rapora göre Huang'ın 113 km/s hızda otomatik pilot ile seyir eden aracı, Karayolu 101'de bir sol çol çıkışa yaklaşırken şeritleri karıştırarak iki yolu birbirinden ayıran bölgeye çarptı.

Tesla kazasında Apple mühendisi oyun mu oynuyordu?

Buraya kadar her şey normal görünse de, araçta yapılan incelemede Huang'ın daha önce iki kez 101 numaralı karayolu üzerinde aynı noktadan geçtiğini, aksaklığı fark ettiğini ve direksiyonu tutarak kontrolü ele aldığı tespit edildi.

Huang'ın bu sorunu Tesla'ya iletip iletmediği bilinmezliğini korurken, Apple mühendisi olması önemli bir detayı ortaya çıkardı. Apple'ın test için Huang'a iki telefon verdiği ve bu telefonların tüm kullanım verilerini kayıt altına aldığı öğrenildi. Bunun üzerin NTSB, Apple'dan verileri talep etti. Yapılan inceleme sonucunda Huang'ın sıkı bir Three Kingdoms oyuncusu olduğu tespit edildi.

Huang'ın iPhone 8 Plus ile kazadan hemen önce Total War: Three Kingdoms oynadığı tespit edildi. Ancak, kaza sırasında halen oyun oynayıp oynamadığı veya oyun nedeniyle kazaya müdahale edemediğinin tespiti sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.